FHI: Nytt koronatilfelle i Midtre Gauldal

Oppdaterte tall fra nettsidene til Folkehelseinstituttet viser at det nå er meldt om åtte tilfeller av covid-19 i Midtre Gauldal, men kommunedirektøren forklarer at tallet ikke er helt korrekt.
Nyheter

Det har inntil nylig ikke blitt meldt om nye koronatilfeller i kommunen siden mars, men fredag meldte kommunen på sine nettsider at man fikk ett nytt tilfelle torsdag.

Ifølge kommunen er status frem til nå at det er telt sju smittede som bor i Midtre Gauldal og som har blitt fulgt opp av kommunen.

Så er det slik at man på nettsidene til Folkehelseinstituttet kan lese at det er meldt om åtte tilfeller av covid-19 i Midtre Gauldal. Men – Tenfjord sier alstå at kommunen fra mars til nå har telt sju smittede som bor i Midtre Gauldal og som har blitt fulgt opp av kommunen.

- Folkehelseinstituttet har registrert åtte. Den ene ekstra mener vi er en feilregistrering. Dette fordi det knytter seg til en person som riktignok var folkeregistrert i Midtre Gauldal i en kort periode, men som har bodd et annet sted og derfor ikke har vært i kontakt med vår kommunehelsetjeneste, sier Tenfjord.


Karantene for besøkende som har vært på utenlandsferie

Midtre Gauldal sier nei til besøkende som har vært på utenlandstur, og til besøkende som vil ta med pasienter på tur.Kommuneoverlege frykter at folk glemmer covid-19

- Vi er spesielt bekymret for situasjonen innenfor mat- og serveringsbransjen, melder kommuneoverlegen i Midtre Gauldal.