Brannvesenet måtte slukke rotbrann

Politiet minner om bålforbudet.
Nyheter

Brannmannskaper måtte lørdag rykke ut til en rotbrann ved Ånøya. Årsaken til brannen er sannsynligvis et forlatt bål, opplyser Bernt Tiller, operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt.

- Det er vanskelig å ettergå noe sånt, men det kan være greit å minne om bålforbudet, og hvor farlig det kan være å tenne bål, selv om det har regnet noen dager, sier Tiller.

Mellom 15. april og 15. september er det generelt bålforbud i Norge. Da er det normalt ikke tillatt å tenne bål, engangsgriller, bålpanner og annen åpen ild, i skog og utmark uten tillatelse fra kommunen.

Det er likevel tillatt å gjøre opp ild/tenne bål der det åpenbart ikke kan begynne å brenne. Med dette menes for eksempel at det ligger snø på bakken, eller at det har vært mye nedbør over lang tid. Det er viktig å huske på at gnister kan fly langt, og at selv om det er vått og fuktig der man tenner bål, kan det være svært tørt i nærheten.