Utvider åpningstida for venterommet i skysstasjonen

- Vi rekker ut en hånd til frosne passasjerer, sier daglig leder Anders Grønning ved Melhus skysstasjon.

i dag onsdag trådte de nye åpningstidene for venterommet i kraft, og daglig leder Anders Grønning håper kollektivreisende får glede av de nye åpningstidene. 

Nyheter

- Hvor deilig hadde det ikke vært at dette går bra, sier daglig leder Anders Grønning ved Melhus skysstasjon.

Etter mye hærverk måtte Grønning innskrenke åpningstida for venterommet i Melhus skysstasjon, og venterommet ble blant annet stengt i helgene. Grønning forteller at det har hendt at folk har overnattet der, og at det har vært mye søppel og flasker. I tillegg skribles det på vegger.

Har bedt om et varmt ventested

- Vi har hatt en del telefoner fra folk som står og venter på bussen om det er mulig å få vente i venterommet. Nå er det kaldere i været, og vi rekker ut en hånd til frosne passasjerer, sier Grønning.

Åpningstida blir nå fra 05.30 til 22, og det blir også åpent i helgene.

Venterommet er i bygget ved siden av bussen, og det er heller ikke så langt å gå til togstoppet. 

 

- Det har vært veldig bra inne på venterommet de siste to månedene, og vi tar derfor sjansen på at det går bra. Men dette er en testperiode, og vi må innskrenke igjen om dette ikke blir vellykket, sier Grønning.


AtB sier nei til direktebuss og vil ha nytt omstigningspunkt

AtB-direktøren er klar på at bussene fra Melhus ikke vil gå direkte hele døgnet, og AtB mener folk vil venne seg til omstigning.

 

Har fått benker

Grønning forteller at venterommet har fått benker fra Støren stasjon. Benkene er fine, og Grønning forklarer at benkene kom fra lokstallen på Støren.

- Benkene har vi fått gratis. Vi har også malt veggene, opplyser Grønning.

Inne på venterommet står benkene som tidligere har vært på Støren stasjon, og daglig leder Anders Grønning er fornøyd med å kunne tilby kollektivreisende et sted å sitte mens de venter. 

 

Inne på venterommet henger ei tavle som viser avreisetidspunkt for bussene, og Grønning kunne tenke seg å få ei tavle som viser tidspunkt for togene i tillegg.

Parkeringsområdet utenfor skysstasjonen er flittig brukt selv om det er innført parkeringsavgift. Styret har vurdert økning i avgifta, men har kommet fram til at den kan avventes fordi utgiftene og inntektene er i balanse.


Melhus kommunestyre har vedtatt sentrumsplanen

Etter byggeforbud i to år og enda flere års politisk behandling, er områdeplanen for Melhus sentrum vedtatt.

 

Ladepunkter for elbiler er planlagt, men foreløpig vet Grønning ikke hvor de skal plasseres fordi detaljreguleringa ikke er i havn ennå og området kan bli preget av anleggsvirksomhet neste år når undergangen til Melhustunet skal bygges. Imidlertid kan det komme en midlertid løsning for ladepunkter ifølge Grønning, fordi det finnes plass til dette på dagens parkeringsareal.


Vil at penger fra bompengeforliket skal gå til direktebuss

Regjeringspartiet Fremskrittspartiet mener at det nå er en gyllen mulighet til å få satt inn direktebuss fra Melhus til Trondheim ved å bruke penger fra bompengeavtalen.