Endelig ble det fortau på Lundamo

Lundamo skole og barnehage har vært drevet på dispensjon fordi det manglet fortau og nok slokkevann ved brann.

Foreldre har vært bekymret for barnas skolevei, og nå blir det mye tryggere for ungene å gå langs Lundadalsvegen. 

Nyheter

Sju år er gått siden Lundamo skole og barnehage ble tatt i bruk, og først nå er kravene i planbestemmelsene oppfylt. Årene har også gått før kravet til brannsikkerhet er i boks.


Lundamo skole er aldri blitt godkjent

Nå spør Grete Svegård (Ap) ordføreren om hva som kan gjøres for å få godkjennelse.

 

I disse dager blir fortauet langs Lundadalsvegen asfaltert, og én av dem som er lettet over det, er enhetsleder Morten Børseth i Melhus kommune.

- Fortau langs Lundadalsvegen var en del av planbestemmelsene. Det ble inngått en utbyggingsavtale med utbyggeren av boligfeltet på Lundamo, forteller Børseth.

Det har tatt tid før boligfeltet Lundamo park er blitt realisert, men nå har det ene huset etter det andre reist seg på tomta.

Ett annet krav for godkjenning av skolen og barnehagen som ble ferdig i 2012, var at det skulle være nok slokkevann dersom det oppsto brann. Melhus kommune satte opp en stor vanntank på en høyde et stykke unna skolen, og Børseth sier at tanken er nødvendig for å dekke kravet for brannsikkerhet.


Uenige om hvor ofte det skal serveres varm mat i melhusskolene

Dersom alle skoleelever i Melhus skal få varm mat på skolen hver dag, vil det koste over 20 millioner kroner i året.Venter fortsatt på gang- og sykkelvei på Lundamo

Leserinnlegg om gang- og sykkelvei