Rekordhøy bensinpris i Norge

Bensin koster over 17 kroner literen, og nå er det prisrekord.

Literprisen for bensin var 17,16 hos Esso Melhus.  Foto: Gunn Heidi Nakrem

Nyheter

Bensinen i Norge er nå dyrere enn noensinne. Circle K satte torsdag opp den veiledende prisen til 17,24 kroner. Esso Melhus hadde onsdag og torsdag en pris på 17,16 kroner for en liter bensin. Enda dyrere var det hos bensinstasjonen på Kvål. Oljeprisen stiger også kraftig.

Så dyr har bensinen aldri vært før her i landet.

Bensinprisen på Circle K ved Alexander Kiellands plass i Oslo er på 17,30 kr torsdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix  Foto: Ruud, Vidar

 

– Kraftige økninger i innkjøpsprisen de siste ukene sender veiledende pris på bensin til et nytt rekordnivå i dag. Det er 10 øre over den gamle prisrekorden fra 9. oktober i fjor, sier kommunikasjonssjef Knut Hilmar Hansen i Circle K til E24 torsdag formiddag.

Også dieselprisen øker, men 15,99 kroner er fortsatt 50 øre under pristoppen i november i fjor.

En stigende oljepris er en av årsakene til bensinprisrekorden. Torsdag morgen norsk tid ble et fat nordsjøolje omsatt for over 75 dollar fatet. Det er første gang siden utgangen av oktober i fjor at oljeprisen er så høy.

Amerikanske sanksjoner mot oljeproduserende land som Venezuela og Iran, uro i Libya og Opec-landenes produksjonskutt er med på å øke prisen.

Oljeprisen har nå steget 38,69 prosent siden nyttår. Onsdagens lagertall for olje på amerikanske lagre viste en økning på 5,5 millioner fat fra forrige uke og var dermed atskillig mer enn det analytikerne hadde ventet (1,3 millioner fat.)

Dermed steg også prisen på et fat amerikansk lettolje noe torsdag formiddag og et fat ble omsatt for nær 66 dollar fatet.


Bensinprisen falt med 1,09 kroner i desember

Bensinprisen lå på 14,93 kroner per liter i desember, mens dieselprisen lå på 14,78 kroner.Reagerer på prisforskjell mellom bensinstasjoner

Odd Geir Kristiansen er lei av jojo-priser på drivstoff. Han mener kjedenes rabattordninger ikke fungerer.