Skogbrannfare i Melhus og Midtre Gauldal

Finværet fører også med seg negative ting.

Her fra skogbrannen i Litjbumyra i Meldal i fjor.  Foto: Fredrik Lien

Nyheter

Onsdag opplyser Meteorologisk institutt (MET) at det er fare for skogbrann, samt gress- og lyngbrann, i rundt 100 steder over hele landet. Dette gjelder også Melhus og Midtre Gauldal.

Flere steder i våre to kommuner er merket med gult farenivå, noe som betyr at det er moderat fare for skogbrann. Ifølge verdiene MET opererer med, vil faren øke til oransje farenivå (stor fare) enkelte steder fredag.


Gaula er flomstor

Mens det er knusktørt på bakken, fosser det vann nedover Gaula.

 

Husk bålforbud

MET oppfordrer folk til å være svært forsiktig med åpen ild og at man må følge lokale myndigheters instruksjoner. Konsekvensene er at vegetasjon svært lett kan antennes og veldig store områder kan bli berørt.

Det er generelt ikke tillatt å gjøre opp ild i skog og mark fra 15. april til 15. september.

I Rogaland herjer en stor skogbrann i Sokndal. Om lag 7.500 mål har brent onsdag morgen, og brannen er ikke under kontroll. Flere hundre personer er evakuert, skriver NTB. Og værmeldingen viser økende vind og for lite regn til at det kan ha betydning for skogbrannen.


Fikk melding om skogbrann på Hovin

Nødetatene rykket ut og så viste det seg av det var bålbrenning.

 

Lørdag er det igjen lov å tenne bål

15. september oppheves det generelle bålforbudet i hele Norge. Bruk hodet og vis varsomhet før du fyrer i naturen, oppfordrer Norsk Friluftsliv.