Bare én skadet i fjellet påskelørdag, men nå øker skredfaren

Mildvær og høyere temperaturer øker faren for skavlbrudd som utløser skred, advarer Røde Kors.

SKAVLER: Røde Kors råder alle turgåere til å være bevisste på ras, ettersom faren for at tunge snøskavler løsner og utløser skred øker. Mildvær og høyere temperaturer øker faren for skavlbrudd som utløser skred. Turgåere rådes til å legge rastepausen og skituren i god avstand til slike skavler, opplyser Røde Kors i en pressemelding. Oppfordringen kommer etter at mannskaper fra Røde Kors i Finnmark, på Haukelifjell og i Trøndelag det siste døgnet har sett observert flere skred og skavler med tung og våt snø som trolig er i ferd med å knekke.   Foto: Foto: Vinje og Haukeli Røde Kors / NTB scanpix

Nyheter

I dag kan Sør-Trøndelag Røde Kors melde om én rapportert skade i påskefjellet, og det skjedde i terrenget. Det har vært ingen skader i alpinanlegg. Det var hjelpekorpset på Oppdal som rykket ut på det ene oppdraget, ifølge dagsrapporten fra hjelpekorpset.