Hva gjør du ved viltpåkjørsler?

Trafikkaksjon på Kotsøy og Støren.

MÅ VARSLES: Hva gjør du når du kjører på en elg eller annet vilt? Det blir det informert om i en trafikkaksjon på Kotsøy og Støren tirsdag. 

Nyheter

I dag vil Midtre Gauldal kommune i samarbeid med lokalt lensmannskontor og UP gjennomføre en aksjon for å rette oppmerksomheten mot viltpåkjørsler. Det ble gjennomført en tilsvarende aksjon sist vinter.

Aksjonen starter ved Kotsøy rundt kl. 10.00, og vil fortsette på E6 etter dette. Bilistene vil bli stoppet av politiet, og kommunens fallviltmannskaper vil være til stede og informere bilistene om hva de skal gjøre ved en viltpåkjørsel.


Mindre vinterforing ga flere påkjørte elger

Nesten dobbelt så mange elger ble drept av tog og bil i fjor, og kommunene i Gauldalen tror det skyldes mindre vinterforing.

 

Det vil bli delt ut «viltbånd» som er kombinert informasjon til bilisten, samt merkebånd. Båndet inneholder alt av informasjon du trenger for å varsle om en viltpåkjørsel. I tillegg kan bådet brukes som merkebånd for å merke en påkjørsel. Dette letter arbeidet til fallviltmannskapene.


Grevling og rådyr ble påkjørt

Ville dyr har fått et ublidt møte med kjøretøy.