Fant ut hvilken foss dette er

Arne Skarsem tok bilde på akkurat samme sted som sambygdingen Anders O. Skaanø gjorde 100 år tidligere.

UT PÅ TUR: Fra slutten av 1800-tallet ble det mer vanlig å gå på tur. Turklærne var ikke alltid så praktiske. Arne Skarsem tror dette er fra Ratebekken.  Foto: Anders Olausen Skaanø

Nyheter

Halvparten av den store samlinga av glassnegativer etter Anders O. Skaanø (1882-1917) er blitt tatt vare på av Harald Langås som driver fotomuseum på Gåsbakken, og Trønderbladet har nettopp omtalt arbeidet med restaureringa. I reportasjen viste vi ett av bildene som Anders O. Skaanø har tatt.


Fotograferte blidspente sambygdinger

Anders O. Skaanø dro rundt i Melhus for å fotografere etter at han mistet evnen til å gå.

 

Fotografiet viser et turfølge ved en foss i Vassfjellet. Det var uklart hvilken foss det dreide seg om og hvem personene på bildet var, og Trønderbladet oppfordret leserne til å gi tips. Arne Skarsem tok kontakt med Trønderbladet og forteller at han har tatt bilde på akkurat samme sted.

  Foto: Arne Skarsem

 

- Bekken er Ratebekken, den som kalles Langbekken renner gjennom Kvammen, rundt Haugen gård før den svinger mot elva ved Skottvollan, forteller Skarsem.

Ratebekken renner ut i Gaula.

- Mannen til venstre er Isak Haugen, og kvinnen til høyre for han er Karen Haugen, søstera hans. De to drev Haugen gård til Olav Skarsem, min far, tok over under krigen.  Jeg tror den unge mannen med kniv i beltet er Petter Lerli, forteller Skarsem.

En annen mulighet er at den ene personen er Kristian Skånøy (Skånøy-familien het opprinnelig Skaanø).

Anders O. Skaanø fikk problemer med å gå fra han var 15 år gammel, men kom seg rundt ved å haike med hesteskyss. I fotosamlinga hans er det mange flotte bilder, og det er antatt at mange av dem er fra steder langs Åsvegen i Melhus.