Venter storinnrykk i Amcargata

Søndag er det stort amcartreff på Kvål, og arrangøren lover at sikkerheten er på topp.

HJEMSTEDET: Amcargata på Kvål har i tillegg til eget veiskilt, også fått adressen merket på asfalten som ble lagt i fjor. Ved veikanten står f.bak Ole J. Kregnes, Morten Svegård, Kjell Ekli, Helge Kvaal og Leidulf Gravråk.  Foto: Gunn Heidi Nakrem

Nyheter

Bilentusiastene i Amcargata på Kvål venter en lang kolonne av amerikanske biler når det søndag inviteres til biltreff. Under biltreffet blir det blant annet presentasjon av ankomne biler og deriblant de tre som har hevdet seg på nasjonalt hold.

Bilkortesje

I løpet av dagen blir det også motorrace, utdeling av priser og cruising langs Amcargata og Kregnesvegen. Arrangørene har også leid inn drone for å filme bilkortesjen, forteller Leidulf Gravråk.

Ofte har folk stilt seg opp langs Kregnesvegen for å se på bilene som passerer forbi.

 

Tidligere har Trønderbladet skrevet om at arrangøren ønsker å premiere damer som stiller opp i tidsriktig antrekk, og Gravråk minner om at konkurransen står ved lag. Den med lengst reisevei til amcartreffet blir også premiert.


Kjøpte antrekket for 75 kroner

Cecilia Larsson stilte opp i 1950-tallsstil da hun var tilskuer under det store amcartreffet på Kvål.

 

Biltreffet er nede ved Gaula, og Gravråk forteller at det legges opp til et familievennlig arrangement med blant annet lykkehjul der barna er garantert gevinst.


270 biler på amcartreff

Årets amcartreff på Kvål ble en suksess fra start til mål. Her kan du se mange bilder fra treffet på søndag.

 

Været er noe som opptar amcar-folket, og Gravråk er lettet over at det meldes om sol og temperaturer opp i 20 grader.


Sving inn i Amcargata på Kvål

Prisvinnende amerikanske biler og det nye spølølet dukker opp under det store biltreffet ved Gaula.

 

EU-kontroll og bilbelte

Sikkerheten er også noe som opptar arrangøren, og spesielt etter den tragiske ulykka i Rjukan der fem ble drept etter at den amerikanske bilen krasjet i bergveggen.

Gravråk peker på at kravet om EU-kontroll er blitt lempet på for eldre biler slik at det ikke lenger kreves EU-kontroll oftere enn hvert femte år mot to år som kravet har vært.


- Rekorden er å bli stoppet fire ganger på samme dag

Erik Valsjø (26) kjører raggarbil, og bilen interesserer flere enn dem som gjerne kaster et blikk på amerikanske biler.

 

Samtidig peker Gravråk at mange av de eldre bilene brukes bare en kort periode i året, og at de ofte står i garasje om vinteren slik at det ikke skjer så mye med bilene.

Det er heller ikke krav om bilbelte i eldre biler.

Rådet fra Gravråk er at en sjekker bremsene, og at en er bevisst på at det er mulig å dempe farten i nedoverbakker ved å bruke gir framfor å la spaken stå på drive om bilen har automatgir.


Veifest for asfalt på Kvål

Sju oppsittere langs en vei på Kvål har spleiset på asfalt for nesten én million kroner, og det er blitt behørig feiret.

 

Forbyr burning

– Vi har en egen sikkerhetsansvarlig som er Tore Vold, og det er laget en egen sikkerhetsbrosjyre. Blant annet har vi forbud mot burning, og vi har både brannslokningsapparater og en tank med 6000 liter vann om det skulle begynne å brenne. Røde Kors er også til stede på området, sier Gravråk.


Her kan du se flere bilder fra biltreffet i Melhus sentrum

400 kjøretøy dukket opp på Gaula amcars treff i Melhus sentrum 1. mai.

 

Gravråk forteller at det aldri har vært noen hendelser i løpet av de årene amcartreffet på Kvål er blitt holdt.

 

Amcar på plass i bedehuset

Interessen for amerikanske biler er stor, og amcarfolket har fått eget klubblokale.

 

– Vi prøver å ivareta sikkerheten så godt vi kan, forteller Gravråk. Arrangøren har også i mente at det vil bli en del fot-gjengere i området, og Gravråk forteller at det legges opp til lav fart på bilene og at fotgjengere vil få en anbefaling av hvor de bør gå langs veien ned til utstillingsområdet.


Rånetog i Soknedal i år også

Anleggsarbeid i Soknedal stopper ikke rånetoget på 17. mai.