Nå er det klart, lørdag 8. september skal Lundamo stå i Mesterens mester og NM i trønderskrøner igjen. De som snakket sammen og fikk ordnet med en ny Lundamodag, er arrangementskomiteen og har programmet klart og ser frem til dagen. Arnt Joar Solem, som var meget aktiv i samtalene om en ny Lundamodag, er som de andre i godt humør om dagene.

- Joda, vi er fornøyd med at det nå er klart for en ny Lundamodag, ikke minst med at vi har fått Tore Strømøy til å komme tilbake for å lede oss gjennom et nytt NM i Trønderskrøner igjen, forteller Solem som er overbevist om at det blir mye latter i Horghallen utover lørdagskvelden med hele 12 skrønefortellere som er påmeldt. Gjennom 1980 og 90 -årene var det ikke minst populært å kåre den beste trønderske skrønefortelleren, da også med Tore Strømøy som programleder flere ganger.

Savnet

-Vi tar det også som et tegn på at Lundamdagen er savnet at vi i dag her på samvirkelaget har forhåndssolgt nærmere 100 billetter til lørdagskvelden i Horghallen, forteller Anja Sterten og Kari Horg der de sitter og selger og informerer om Lundamodagen. De legger til med et bredt smil at det er 12 skrønefortellere som skal konkurrere om NM-tittelen. Med ordfører Gunnar Krogstad, Brit Inger Granmo Aune og Hege Willadsen i dommerpanelet skal nok være skrøner med snert i for å gå helt til topps. Horghallen åpner i god tid for et «vorspiel» med mingling og quiz.

- Vi tar sikte på at det vil bli god stemning under «vorspielet» og at publikum er godt oppvarmet til skrønemesterskapet starter ja, forteller Solem.

Mesterens mester

Lundamodagen starter naturlig nok på idrettsbanen med Mesterens mester, med 11 forskjellige grendelag med seks deltagere på hvert lag. Øvelsene de skal konkurrere i skal være hemmelig frem til dagen, men de kan nok regne med å konkurrere i både fysiske og psykiske øvelser får vi lokket ut av Arnt Joar Solem. Ikke så overraskende at kanskje vil 400 meter med trillebår og noen konsentrasjons- og reaksjonsøvelser inngå.

Lagene skal bestå av både barn, ungdom og voksne.

- Inngangen her er gratis og det vil være mulighet til å kjøpe både et par kopper kaffe og grillmat, så hvorfor ikke legge lunchen til Idrettsbanen denne lørdagen for både store og små, spør Solem med et smil. Kvelden avsluttes i Horghallen etter NM i trønderskrøner med dans med musikk av KløverEss.