Svenn Ola Krognes er innsatsleder i Gauldal brann og redning, og takker de to som varslet fra om røykutviklinga på Gardlisætra i Midtre Gauldal. Krognes opplyser at mannskapene fort fikk kontroll på brannen. To biler fra Rennebu og to fra Støren rykket ut, samtidig ankom også en bil fra Soknedal, forklarer innsatslederen.

ADVARER: Svenn Ola Krognes er leder i forebyggende avdeling ved Gauldal brann og redning. Han sier det er viktig at folk utviser forsiktighet under tørkeperioden i distriktet. Foto: Fredrik Lien

– Nok med et glasskår

– Det kan faktisk ta fyr av seg selv med glasskår som ligger i naturen, men det er litt unaturlig fordi at det her er en plass det ferdes lite folk. Det er også nok med at noen har kastet fra seg en sneip, men det er vanskelig å si noen årsak. Jeg har vanskeligheter med å tro at noen har fyrt opp bål også, forklarer Krognes.

Det er fortsatt et generelt forbud mot bålbrenning, men det er ikke innført noen særskilte bålforbud i kommunen. Innsatslederen oppfordrer likevel å utvise forsiktighet.

UTSTYRT: Brannmannskapene sørget for å ikke gå tom for vann. – Vi demmet opp en bekk i tilfelle vi trengte mer vann, sier Odd Jarle Aarhaug. Foto: Fredrik Lien

– Utvis forsiktighet

– Ikke tenn bål i naturen nå, det at folk er forsiktig nå er helt avgjørende, sier han.

Svenn Ola Krognes er i tillegg leder i forebyggende avdeling ved Gauldal brann og redning. Han poengterer det er bra at folk er observante, spesielt i veldig utsatte områder med stor tørke, videre erkjenner Krognes at de er litt overrasket.

ULMING: Videre ut over natta vil mannskaper følge med at brannen ikke blusser opp. Foto: Fredrik Lien

Første utrykninga i år