29. – 30 juni arrangerte Støren Jeger- og Fiskerforening «Introfiske for damer» ved Refseth vald i Gaula på Rognes.

Totalt elleve damer deltok på kurset som ble holdt for andre gang. Dette var Carina Johansen fra Hølonda, Irene Birgitte Olsen og Eva Nevermo fra Stjørdal, Elisa Larsen, Clara Ydfra, Marlen Gundersen og Laila Hansten fra Trondheim, Bente Breiby, Ida Sofie Breiby og Liv Grete Breiby fra Støren og Anette Negaard fra Klett.

På kurset ble det gitt en orientering i hvordan man fisker og hvordan man går frem for å få fisk. Det ble også gitt en veiledning på hvordan man velger det rette utstyret.

– Det var et kjempeopplegg. Vi fikk bare positive tilbakemeldinger fra deltakerne og må si oss godt fornøyd med årets arrangement. Vi kommer til å kjøre dette neste år også. Flere av damene har allerede tinget på plass, sier leder Hans Morten Breiby i Støren JFFs fiskeutvalg til Trønderbladet.

Fine forhold

Arrangørene var heldige med været og forholdene i Gaula. Elva steg litt dagen før og damene fikk derfor lov til å fiske med sluk.

– Hadde det blitt lettfiske ville nok ikke kurset vært like bra, forteller han.

Det ble satt opp fem telt på campen ved elva. Når deltakerne ikke prøvde fiskelykken, fikk de servert gratis mat og drikke.

Fikk laks på 3,2 kilo

Breiby forteller at en av damene, Eva Nevermo, knapt hadde pause fra hun startet å fiske klokka seks på kvelden til halv fire morgenen etter.

– Dette var bare andre gangen hun prøvde laksefiske og dro opp en laks på 3,2 kilo, sier han.

4. august arrangerer fiskeutvalget i Støren JFF «Fiskesommer» på Ramstadsjøen i Midtre Gauldal. Dette er rettet mot barn og er i regi av Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Se bildeserie øverst i artikkelen!