Så mange har druknet i Trøndelag så langt i år

Rekordvarme over lengre tid gjør at flere trekker mot vannet.
Nyheter

I løpet av årets seks første måneder omkom 52 personer som følge av drukning, mot 38 i samme periode i 2017. Hittil i år har fem mennesker i Trøndelag mistet livet i forbindelse med drukning.

– Tallene er dramatiske og lite hyggelig lesing. Dette skyldes flere forhold, men den viktigste årsaken er at flere trekker mot sjøen når vi opplever rekordvarme over såpass lang tid. Flere har kjøpt båt, men glemmer at det krever et minimum av kunnskap for og ferdes på sjøen, sier kommunikasjonssjef Frode Pedersen i Redningsselskapet.


Frigir navnet på den omkomne i Gaula på Rognes

Det var 71 år gamle Svend Erik Jensen som omkom fredag i forrige uke i Gaula på Rognes.

 

Flest menn

15 av drukningene – 12 menn, to kvinner og ett barn – skjedde i løpet av juni, mot ti i samme måned i fjor. Så langt i år har 46 menn og seks kvinner druknet. To av de omkomne er barn under 14 år, mens ti personer er mellom 15 og 25 år. I aldersgruppen 26 – 40 år druknet seks personer, mens 12 personer var mellom 41 og 60 år. 19 av de omkomne var 61 år eller eldre.

27 personer druknet etter fall fra land eller brygge i elv, sjø eller vann. 13 personer druknet fra båt, kajakk eller seilbrett, mens fire personer døde i forbindelse med drukning.

Hedmark er det eneste fylket uten drukninger i 2018. Hordaland ligger øverst på statistikken med sju drukninger, fulgt av Trøndelag og Sogn og Fjordane med fem drukninger. Rogaland, Buskerud og Møre og Romsdal har fire drukninger.


Omkom i mulig drukningsulykke i Gaula

Livet sto ikke til å redde for en dansk statsborger.- Elva er ikke stri i dette området

Laksefiskeren Anders Spaak fikk med seg utrykningen til drukningsulykken fredag formiddag.

 

– Pass på hverandre

Redningsselskapet ber folk passe godt på hverandre på sjøen, på stranda og på brygga.

– Som regel skjer en drukning stille, så vi minner om at det er viktig å være hverandres gode venn og vaktbikkje. Bruk vest på barna om du er i nærheten av vannet. Sørg for at alle har flyteplagg på seg når familien befinner seg i båt på sjøen. Bad aldri alene eller uten at noen har et øye på deg. Jo tryggere rammene er, jo finere blir opplevelsen, sier kommunikasjonssjef Frode Pedersen i Redningsselskapet.Se interaktiv grafikk over antall druknede i 2018 øverst i artikkelen!