Fredag ettermiddag åpnet det nye informasjonspunktet midt i Budal sentrum.

Har aner fra Hauka

-Jeg gleder meg voldsomt og med mine aner fra Hauka, kjenner jeg også området godt er at jeg har mange turer til Budalsområdet i mine barne og ungdomsår siden det ligger så nære Hauka, smiler hun bredt.

Det vil være åpent på dagtid og enkelte helger også når det skjer ting i området som ved Museumssetra.

-Vi skal jo prøve oss litt frem også når behovet er størst, men er overbevist at dette skal gå bra.

Hev seg rundt

Etter sommeren 2017 fikk Budal Bygdeutvikling tips om prosjektet Forollhogna – det hele fjellet. Da var det bare å hive seg rundt for å få med sitt prosjekt. Det tok en måned å skaffe nok opplysninger, og det å få med medlemmer på dette.

Leder i Budal Bygdeutvikling, Ole Martin Svardal, forteller om full oppslutning og søknaden til sentrale myndigheter resulterte til vel 1,5 millioner kroner.

-Av den summen skal det være 50 prosent egenandel, noe som det skal gå greit å få til, forteller Svardal og bekrefter at nå folket i Budal går inn for noe, gjør de det til fulle.

Optimistisk ordfører

Sivert Moen, ordfører i Midtre Gauldal, besøkte åpningen av infosenteret og hilste med å si at han er optimistisk med tanke på dette.

- Det er tøft gjort at dere har fått til dette og fantastisk at dere har fått det til, sa han i hilsningstalen.

Han ga uttrykk for sin optimisme med at det ligger til rette for et godt samarbeid med turistnæringen i Trøndelag for å få turistene til å besøke Budal. For eksempel for å gå turer fra Røros og Kvikne opp mot Forollhogna.