Trafikklysene ved endene av Kvålsbrua settes lørdag ut av drift av hensyn til trafikkavviklinga under Kvålscupen.

80 lag kommer

Leder for Kvålsdagan, Magnar Kvaal, forteller at det nå er påmeldt 80 lag til cupen og at det dermed blir mye trafikk til og fra Sørøya stadion som ligger på vestsida av Gaula.

Ettersom Kvålsbrua fortsatt ikke er reparert, står det trafikklys på hver ende av brua for å redusere tyngden på brua. I tillegg er det satt opp sperreskilt fordi Statens vegvesen vil at trafikken skal gå på midten for å avlaste brua. Bjelken som ble påkjørt av en lastebil med kran, hadde ifølge avdelingsdirektør Eva Solvi i Statens vegvesen betydning for brustyrken.

Med stor tilstrømning til Sørøya stadion fryktet Trønder-Lyn at det kunne danne seg bilkø fra brua og inn på E6. Magnar Kvaal forteller at Trønder-Lyn tok kontakt med Statens vegvesen for å høre om det var mulig å få satt trafikklysene ut av bruk på lørdag.

Ikke for tyngre kjøretøy

– Vi møtte stor velvillighet og fikk fort til svar at de ville vurdere dette. Raskt ringte de tilbake og sa at trafikklysene blir satt ut av drift. Akseltrykket blir satt ned til seks tonn, og Statens vegvesen sa at de ville varsle aktuelle firma som bruker brua om at det er nedsatt akseltrykk, sier Kvaal.

Lørdag blir det altså ikke mulig for tyngre kjøretøy å ferdes over brua.

– Vi kommer til å ha vakter ved brua for å følge med på trafikken, sier Kvaal.

Kvaal legger til at idrettslaget er svært glad for at vegvesenet viser slik velvilje.

– Lørdag venter vi storinnrykk og det er kjempepositivt at vi fikk en løsning for brua, sier Kvaal.