– Det har vært ni års kamp for ny innkjørsel. Melhus kommune har sagt nei i alle disse årene, og kommunen begrunnet det med at den fryktet at ny innkjørsel ville gi gjennomkjøring. Men mitt inntrykk er ikke at folk vil velge den nye innkjørselen til å kjøre gjennom parkeringsplassen, sier kjøpmann Kristin Lorvik ved Rema 1000 Melhus Torg.

Trafikkaos

Innkjørselen til Rema 1000 Melhus Torg er fra Per Bortens veg, og skapte fra første stund trafikkaos. Folk ble stående i kø både når de skulle inn på parkeringsplassen og når de skulle ut fra den, og ekstra ille var det på dager med stor tilstrømning.

– Jeg tror vi har tapt omsetning på utforminga av innkjørselen. Kundene vil at det skal gå raskt når de skal komme seg til og fra butikken. Vi fikk ta over Post i butikk, og det har ført til at flere kommer til butikken, sier Lorvik.

Den nye innkjørselen kommer åtte meter unna dagens innkjørsel fra Per Bortens veg og gir ikke så krokete innkjøring som det er i dag.

– Det er på høy tid at det blir gjort noe, sier Leif Tokstad som bor i Idégården like ved.

Tokstad engasjerte seg for å få bukt med den trøblete innkjørselen uten å bli hørt, og nå er han glad for at det endelig blir gjort noe med saken.

Gjennomkjøring

Argumentet til Melhus kommune for å nekte den nye innkjørselen har altså vært muligheten for at folk ville benytte innkjørselen til å komme seg til Melhustorgets parkeringsplass. Kjøpmann Lorvik medgir at det var tilfeller av gjennomkjøring da miljøgata (Melhusvegen) var stengt, men han tror at folk ikke vil benytte muligheten framover siden miljøgata er åpen for ferdsel.

Arbeidet med den nye innkjørselen er i gang, og utføres av Hepsø maskinstasjon. Daglig leder Leif Hepsø sier at innkjørselen vil bli ferdig i løpet av neste uke.

– Det enkle er ofte det beste, slår Hepsø fast.

Ifølge kjøpmann Lorvik er det Lars Sjømo som bekoster den nye innkjørselen. Sjømo eier Melhustorget.