- Behov for overnatting

– Det har vært og er fortsatt et behov for overnattingssteder i Budalen. Enabu er et kjærkomment tilbud, og vi har fått veldig gode tilbakemeldinger fra dem som har benyttet seg av stedet så langt, skriver Trond Are Berge som er daglig leder i Budal fjellstyre i en e-post.

Det er flere år siden ideen om hytta ble til. Berge skriver at han foreslo for fjellstyret å bygge ei jakt- og fiskehytta i statsallmenningen, fordi de fikk veldig mange henvendelser fra folk som søkte overnattingsmuligheter i området.

MODERNE: Hytta har alle fasiliteter, og ligger ved snøbrøytet vei.

Lokale bidragsytere

Berge skriver at Statskog var positive til prosjektet, og de har stilt tomt til disposisjon.

De har brukt lokale firma til å bygge hytta. John Magne Solem har stått for grunnarbeidet. Berge skriver at mange lokale bidragsytere og firma har bidratt.

Moderne hytte

Hytta har to soverom, og tar greit imot seks gjester. De skriver på siden at det også er mulig å skvise inn fire ekstra personer på hemsen, men at det kan bli trangt om plassen på hytta med ti personer. Standarden er meget bra, med innlagt vann, og hytta har både dusj og toalett. Det er varme i gulvene, og et fullt utstyrt kjøkken. Hytta leies ut sommer som vinter, da den ligger ved vinterbrøytet vei.

Kjøper du fiskekort, har du også mulighet til å fiske med garn i Fisktjønna.

I sommer kommer det en familie fra Tyskland, som skal bruke ferien på å oppleve Budalen og de særegne seterdalene.