- Jeg har ikke tolket det slik at det ikke er tillatt med gassgrill, sier økobonde Ole Johan Granøien fra Gammelgården Lysklæt mens han griller kjøtt fra gården under Bondens marked.

Fredag innførte brannsjef Arild Karlsen i Gauldal brann og redning forbud mot bål og brannfarlige varer utendørs. Årsaken er stor skogbrannfare. Brannsjefen har sagt til Trønderbladet to ganger at han også mener gassgrill, og at bare elektrisk grill er akseptabelt.

- Elektrisk grill er greit, men gassgrill innebærer bruk av åpen ild. Det går kanskje greit å grille på terrassen, men hver enkelt har ansvar for at det ikke oppstår brann, sa Karlsen i Trønderbladet da han innførte forbudet.

Forbudet gjelder alt som kan gi gnister, og det gjelder altså bål, griller og brannfarlige gjenstander. Brannsjefen minner om at det kan oppstå straffeansvar om det oppstår brann. Straffen er bøter eller fengsel i tre måneder.

Bonde Granøien har fått tekstmelding om forbudet mot åpen ild, men han mener at gassgrill er akseptabelt. Derfor hadde han en stor grill under Bondens marked i Melhus sentrum på lørdag.

- Jeg har ikke fått beskjed om at jeg ikke kan bruke gassgrill, sier Granøien.

Granøien nevner også at det ikke har regnet skikkelig på 2-3 uker slik at åkrene begynner å lide under vannmangel.

Grillet også på Gåsbakken

Grilling var også planlagt under familiedagen i Heggdalen på Gåsbakken. Besøket under familiedagen var meget godt, og det var lang kø ved matutsalget. Ved kiosken ble det grillet kjøtt. Bård Gåsbakk fra arrangementskomiteen forteller at de kontaktet brannsjefen for å høre om de kunne bruke gassgrill slik de hadde planlagt.

Grillinga på Gåsbakken foregikk på verandaen til kioskbua.

- Vi fikk beskjed om at vi kunne bruke gassgrill såfremt den sto på en platting. Men demonstrasjonen av smiing måtte utgå fordi det kunne oppstå gnister, sier Gåsbakk.

Fyldigere omtale av familiedagen kommer senere.

Sterke reaksjoner

Brannsjefens uttalelse om at heller ikke grilling er tillatt som følge av forbudet mot å bruke ild utendørs, har vakt sterke reaksjoner hos folk. På Trønderbladets Facebookside har det kommet mange innlegg om dette.