–Det er ikke lov å ha slike russecamper, sier politibetjent Tommy Aune ved Melhus lensmannskontor.

– Full fest

Natt til tirsdag og da nærmere bestemt klokka 00.35, fikk politiet melding igjen om bråk fra russefeiring.

– Det var full fest i russecampen som er i Kvål sentrum. Da vi kom dit, var de i ferd med å forlate stedet. Det er ikke heldig at det er etablert en slik russecamp selv om de sier at de har fått tillatelse fra grunneieren, og det må finnes en løsning, sier Aune.

I forrige uke kom det også klage til politiet på høylytt russefeiring.

Stille etter klokka 23

– Det skal være rolig etter klokka 23, sier Aune.

Russecampen ligger inne i en hage ved en bolig ikke langt fra E6 i Kvål sentrum. Det er satt opp sperrebånd fra E6 for å lede gående langs en hekk. Campen består av telt med mange sofaer.

– Vi har tenkt å fortsette bruken av russecampen. På mandag spilte vi musikken fryktelig mye lavere enn vi har pleid. Da vi snakket med politiet på mandagen, sa de at de ikke hadde hørt musikken fra E6, sier russepresident Hermann Wahlberg.

Ikke på skolen

Wahlberg forteller at russen ikke får ha russefester på skolens område fordi det er kommet nye skoleregler med forbud mot fester på offentlig område. Tidligere har russen fått ha dåp på skoleområdet.

Området rundt russecampen er merket med sperrebånd.

I flere år hadde russen eget telt like ved skolen, men da Melhus kommune sendte melding om at russen ikke hadde fått oppholdstillatelse, måtte teltet settes opp et annet sted. Russen har også hatt feiring på flere steder langs Gaula.

– Det virker som folk ikke tåler noe i mai. Om vi må flytte, er det dumt, sier Wahlberg.