Varmepumpa på Gimse barneskole brøt sammen, og det fikk konsekvenser for mange elever og ansatte. Virksomhetsleder Morten Børseth forteller at for å ha nok kapasitet til å varme opp de to skolene og c-bygget som forsynes av varmepumpa, måtte ventilasjonsanlegget slås av.

Det skjedde da det var minus 10 grader og kaldere, og denne vinteren har vært preget av mange kalde dager.

Tett luft

– En periode var det litt krise på skolen. Ventilasjonsanlegget måtte skrus av slik at det ikke ble for kaldt på skolen. Da ventilasjonsanlegget ble stengt, ble det dårlig inneklima. Noen fikk vondt i hodet. Jeg håper at dette ikke skjer igjen neste vinter, sier John Indergård, rektor ved Gimse ungdomsskole.

Varmepumpa

Varmepumpa er fra 2003, og er ifølge virksomhetsleder Børseth kaputt.

– Vi skal installere nytt system i sommer slik at det er klart til skolestart. Investeringa er på 1-1,5 millioner kroner, og vi ser for oss at systemet kan brukes også om Gimse skole blir revet. Da kan systemet fortsatt varme opp Gimse ungdomsskole og c-bygget, sier Børseth.

Virksomhetsleder Morten Børseth.

Skolen kan bli revet

Politikerne har ikke bestemt seg for om Gimse skole skal rives når nyskolen står ferdig, men Børseth sier at det i diskusjonene så langt har vært framhevet at bygningsmassen er moden for riving.

Den defekte varmepumpa står i kjelleren på Gimse barneskole, og da den fungerte på topp, forårsaket den at klasserom ble så varme at de ikke kunne brukes. Dermed måtte elever ha klasserom i brakker, og et populært lekeapparat måtte rives for å gi plass til brakkene.

Trønderbladet har tidligere skrevet om anlegget på Gimse skole som forårsaket at klasserom ble så varme at de ikke kunne benyttes. Rektor Lasse Volden står i rommet der anlegget står. Varmepumpa er ifølge virksomhetsleder Morten Børseth, kaputt.

– Med det nye systemet får vi løst problemet med de varme klasserommene og de kan dermed benyttes, forteller Børseth.

Gimse skole kan altså bli revet, og en mulig riving har brakt opp spørsmålet om hva som skal skje med den store mosaikken i hallen på Gimse skole. Mosaikken består av tusenvis av glassbiter, og er et kunstverk.

– I sommer blir det prøvenedtaking for å se om det er mulig å ta vare på mosaikken, opplyser Børseth.