Først på april holdt fylkeskommunen et møte i Holtålen, hvor styringsgruppa for fylkesvei 30, flere fra lokalt næringsliv og lokale politikere møtte. Fra Midtre Gauldal deltok ordfører Sivert Moen og næringslivsleder Aina Midthjell Reppe.

Vil øke sikkerhet og kvalitet

Han sier at det ble lagt frem en del mulige tiltak som tar sikte på å få opp trafikksikkerheten og høyne kvaliteten på den stedvis svært slitte og dårlige veien.

– Det går på trafikksikkerheten, bedre kvaliteten: Bæreevne, stigningsforhold, kurvatur, og få mer av strekningen opp på 80 kilometer i fartsgrense. Dette med rassikring har stor betydning. Mye av utbedringene handler om å få en sikrere vei.

- Kommer ikke unna bompenger

– Hva tenker du om bompenger?

Vil ikke si stort

Rådgiver Marit Leikvoll i fylkeskommunen sier de snart vil komme ut med informasjon om prosjektet. Hun vil dermed ikke si noe særlig om verken mulighetsstudien, eller hva den vil inneholde. Studien er ikke ferdig før i midten av juni, sier hun.

Magnhild Rømyhr i Statens vegvesen leder arbeidet med å lage studien. Hun viser til nevnte Leikvoll, og vil heller ikke si stort om arbeidet.

– Vi er bedt om å lage en mulighetsstudie, som går på å finne tiltak som kan gi størst nytte. Det er oppdraget, sier hun.

Hun sier de regner med å bli ferdig før sommeren.