Erik Olderøien satte i gang med å få vekk strøgrusen rundt på parkeringsplassene på Horg sykehjem, hvor han selv bor. Tidligere på vårparten hadde han hakket opp isen på de samme steder som han nå bruker kosten. Han hadde brukt en stav med pigger på, mens han satt i rullestolen.

Erik Olderøien er opprinnelig fra Melhus, men bodde i mange år i Sarpsborg før han flyttet tilbake til hjemkommunen i fjor høst. Etter at han har amputert en fot opp til kneet, er han nå avhengig av rullestol, men det er ingen hindring for å utføre arbeidet utendørs. Nå koster han vekk grusen som har blitt lagt utover parkeringsplassen og andre steder der folk har gått fra bilene sine og inn til sykehjemmet.

- Det er bedre å holde på med noe enn bare å sitte inne hele dagen, gir han uttrykk for når vi spør om hvorfor han holder på dette. Ikke slutter han klokka tre på dagene heller, etter middagen i firetiden blir det gjerne en runde til med kosten.

Om han blir sliten i armene? Neida, men det skjer noe med hendene, forteller han og viser frem begge håndflatene. Vannblemmer heter det han viste frem da. Hansker?

- Nei, må da tåle litt, gir han uttrykk for, og legger til på spørsmål om han trives på Horg sykehjem:

-Joda, forsåvidt, men savner nå Sarpsborg da, svarer han før han koster videre. Har igjen ganske mye arbeid med kosten enda.