Et møte mellom kommunen og de tre grunneierne Sivert Nygaard, Kenneth Moe og Ørnulf Rognes, med sine respektive advokater, skjer fredag 27. april.

Les bakgrunn: Grunneierne kom ingen vei med sine klager

Les om noen av grunneierne: - Vi blir overkjørte

I retten i september

Kommunen håper å komme til enighet på det møtet, men har nå vedtatt at de skal ekspropriere grunnen dersom de ikke klarer å komme til enighet med grunneierne. Dette gjør kommunen for å sikre seg at de rekker å få med de siste to parsellene dette dreier seg om i en type rettssak som kalles skjønnssak, som starter i begynnelsen av september i år. Dette forklarer advokat John Olav Engelsen, partner i Prétor Advokat til Trønderbladet.

Dersom de ikke skulle komme til enighet i møtet, kan det bli for sent for å få med disse to parsellene i skjønnssaken i september, da neste kommunestyremøte ikke skal holdes før i juni.

Eksproprierte i fjor

Bakgrunnen for dette er at kommunestyret vedtok reguleringsplan for Støren næringsområde 4. mai i fjor. I det plankartet et det to parseller, eller områder, som ikke ble regulert. Det er disse tre grunneierne som eier disse områdene.

I juni 2017 vedtok kommunestyret å ekspropriere grunn fra ti grunneiere, inkludert disse tre grunneierne det nå dreier seg om. Kommunen argumenterte med at samtaler og forhandlinger med grunneierne ikke førte frem, og de hadde det svært travelt. Den gang hadde de ennå et håp om at Norsk Kylling ville bygge fabrikk på Støren.

Det er den juridiske prosessen rundt disse ekspropriasjonene som i september skal opp i tingretten. Og nå vil altså kommunen at de siste to parsellene skal behandles i samme sak.

Trønderbladet har forsøkt å komme i kontakt med de tre grunneierne, uten å lykkes.