De alvorlige i ambulanse

Takyi stakk innom kommunestyret for å orientere om ordningen, da de behandlet saken om at denne bakvaktordningen ikke skal gjennomføres i to måneder i sommer. Kommunestyret vedtok at bakvaktordningen settes på pause i sommermånedene.

– Vi legene har argumentert for at behovet for legevakt i dette tidsrommet er lite. Det akutte og alvorlige – det blir ivaretatt gjennom 113 og ambulanse. De blir fraktet forbi oss, rett til sykehuset. Vi har ofte ikke kontakt med disse pasientene i det hele tatt. Vi er her for å ta noen småting, noen ganger, sa Takyi.

Tar inn pasienter

Takyi fortalte at de har mellom null til fire pasienter på hver bakvakt.

– En gang hadde jeg fire pasienter. Da var jeg snill og tok imot ting som egentlig ikke hører til en legevakt. Fordi vi er på plass, hender det at vi tar imot pasienter som kunne ha ventet til dagen etter. Men Midtre Gauldal kommune ønsker det, og vi har akseptert det, sa han.

Rådmann Dukane orienterte om at de vil legge frem en sak om bruk av ressurser blant annet til denne bakvaktordningen i junimøtet.

– Når dere skal utrede denne saken videre; husk å ta med utvalget i det arbeidet. Nå må politikerne få være med og bestemme. Det er en tendens til at politikken blir overstyrt av administrasjonen, advarte Arbeiderpartiets Lars Jonli.