– Vi har fått høre at det blir for mye slitasje på gulvet, men vi danser ikke med piggsko, sier Sigfrid Rimolsrønning.

Har gitt pengegave

Kroadansen har aktivitet på Kroa senter i Melhus sentrum en gang i måneden, og startet i 1989.

– Vi har gitt over 200.000 kroner til Kroa som senteret har kunnet bruke til utstyr, sier Rimolsrønning.

I alle år har danserne fått bruke det største rommet i Kroa senter, og de har fått komme i god tid for å gjøre klart til dansen. I fjor fikk Kroadansen brev fra Bygg og eiendom i Melhus kommune om at «nye krav og renholdsrutiner krever omstilling i kommunens tilbud» til Kroadansen slik det framgår av et brev. I stedet har Kroadansen fått tilbud om å bruke aktivitetsrommet som er mye mindre, og det er Kroadansen ikke fornøyd med.

– For å komme oss til det andre rommet, må vi gå gjennom det rommet vi ikke får bruke. Jeg kan ikke forstå at slitasje skal være noe argument, sier Rimolsrønning.

Ifølge kommunen slites gulvet av dansinga og flytting av bord og stoler, og at gulvet må bones hver gang danserne har vært der. Kommunen har stengt matlager og kjøkken for leietakere, og viser til matsikkerhet og regler fra Mattilsynet.

Kontaktet ordføreren

Rimolsrønning forteller at Kroadansen har sendt brev til ordfører og Eldres råd for å klage på at de ikke får bruke det rommet de har hatt i alle år. Ordføreren har i en e-post til virksomhetsledere i kommunen pekt på at Kroadansen i et folkehelseperspektiv er et flott tiltak, og at ordføreren mener at kommunen må strekke seg langt for å legge til rette for slik aktivitet. Videre viser ordføreren til pengebidraget som Kroadansen har gitt til Kroa.

– I Orkdal har de lagt til rette for denne typen tiltak, sier Rimolsrønning.

I tillegg til å miste det store rommet de har pleid å ha, har Kroadansen fått nedkortet den tida de får være i lokalene. Tidligere fikk de møte opp klokka 15 for å flytte unna bord og stoler og gjøre klart for musikken, og Rimolsrønning forteller at de får stadig kortere tid.

IKKE GODTATT: Kroadansen er blitt henvist til aktivitetsrommet som er blitt litt oppusset, men Sigfrid Rimolsrønning sier at de ikke er fornøyd med det rommet.

Nye tider

Leder for Frivilligsentralen, Jorunn Merete Johansen, synes Kroadansen er et kjempebra forebyggende tiltak, og hun sier at Frivilligsentralen vil at Kroadansen skal få bruke senteret. Samtidig sier hun at det er nye tider og at flere enn før skal bruke Kroa senter som eies av kommunen. Den nye danseklubben skal også bruke Kroa senter, og de har ifølge Johansen godtatt å bruke det lille rommet.

– Kafeen i senteret brukes mer, og vi har brukere som spiser middag her om ettermiddagen. Vi har tilbudt oss å lage kaffe og smørbrød til Kroadansen, og vi mener at de har god nok tid til å rigge opp selv om de har fått knappere tid til å forberede. Kroadansen er ikke like stor lenger, og de må innrette seg etter andre, forklarer Johansen.

SENTERET: Kroa senter huser blant annet Frivilligsentralen, kafé og aktviteter.

Johansen forteller at Kroa senter har mye mer utleie enn før, og at det er drift i senteret 8–16 tre dager i uka. Middagsserveringa er blitt populær, og i tillegg er det andre som bruker senteret til ulike aktiviteter.