Tirsdag blir det stiftelsesmøte for Melhus Senterungdom, og leder i Senterungdommen sentralt kommer. I tillegg til leder Ada Arnstad, kommer også Ola Borten Moe, senterungdommer fra Trondheim samt Jorid Jagtøyen og Fritz Arne Haugen fra Melhus Senterparti.

Talefør ungdom

Senterungdommen har hatt eget lokallag i Melhus, men det har ligget nede. Maren Grøthe fra Hølonda som er leder i Melhus ungdomsråd, har tatt initiativ til å få reetablert et lag.

16-åringen har lenge gjort seg bemerket som en talefør ungdom, og hun var særlig synlig da ungdomsrådet var involvert i drøftingene rundt kommunereformen. Da deltok hun blant annet i paneldebatter under folkemøter som ungdomsrådets representant.

Hennes klare råd da var at Melhus kan klare seg som egen kommune også i framtida. Grøthe har også vært til stede i kommunestyret der ungdomsrådet har talerett.

Har fått lederutdanning

– Jeg valgte Senterpartiet fordi partiet traff meningene mine, og fordi jeg er veldig opptatt av distriktspolitikk, velferdsstaten, rovdyrpolitikk, norsk landbruk, norsk mat, utenrikspolitikk og selvråderetten. Senterpartiet har tatt veldig godt imot meg, sier Grøthe.

Grøthe har fått lederutdanning i Senterungdommen, og tidligere ordfører Jorid Jagtøyen (Sp) uttrykker stor glede over at Grøthe har tatt initiativ til stifting av et ungdomslag.

Ungdomsrådet

– At jeg er med i Senterungdommen, får ikke konsekvenser for vervet som leder av Melhus ungdomsråd. Jeg representerer alle ungdommene i Melhus, og hvis det blir saker der det kan være konflikt, vil jeg la andre ta ledelsen, sier Grøthe.

Senterungdommen er for personer under 30 år.

– Vi er veldig glad for å få et ungdomslag i Melhus, og vi håper at mange kommer til møtet – også dem som ikke er medlemmer, men som er nysgjerrige på å høre om Senterungdommen og for å møte Ada Arnstad, opplyser Jagtøyen som nå er opposisjonsleder i Melhus kommunestyre.