Ordføreren uttrykte overraskelse og skuffelse over dette, noe prosjektleder Harald Inge Johnsen i Statens vegvesen skjønte lite av. Han mente dette hadde blitt kommunisert godt og nok. Uansett oppfordret Johnsen kommunen til straks å komme i gang med reguleringsarbeid med strekningen gjennom sentrum, så man kan få det ferdig samtidig med at ny E6 bygges.

SLIK BLIR NY E6: Slik blir kryssløsningen sør for Sokendal sentrum seende ut.

Vegvesenet kan dekke noe

I et møte mellom kommunen, Statens vegvesen og Trøndelag fylkeskommune ble det klart at det kan være visse muligheter for å få dekket noen av kostnadene fra den eksisterende ramma på E6 Soknedal-prosjektet. Litt av begrunnelsen kommunen bruker, er at det som er dagens E6 vil bli brukt som beredskapsvei, de gangene den kommende Soknedalstunnelen må stenge.

– Det som skjedde i det møtet, var at alle var enige om å få fortgang i dette. Får de det, må vi kunne se på finansieringsmulighetene. Vi sa at vi ikke ser bort fra at vi kan bidra med noe fra vegvesenets side, sier Harald Inge Johnsen i vegvesenet.

Han understreker nok en gang viktigheten av at kommunen setter i gang dette nå, med en gang.

– Hva kan kommunen forvente seg av finansiering fra dere?

Skal reasfaltere hele veien

Ikke minst er det viktig at alle planene for dette er klart før prosjektet er ferdig, fordi reasfaltering av hele dagens E6 ligger inne i vegvesenets prosjekt. Dermed bør ikke det å bygge fortau gjennom sentrum komme etter denne reasfalteringen, påpeker Johnsen.

I utredningen til rådmannen står det at en forutsetning fra vegvesenets side er at kommunen får klar alle planer og kostnadsbehov for et slikt prosjekt i løpet av 2019, og ha byggeplan klar i løpet av våren 2020.

– Vi må sette i gang det arbeidet, og få regulert det som fort som mulig, understreker rådmann Knut Dukane.

Må leie inn folk

Nylig var saken oppe i utvalget for Næring-, plan- og forvaltning (NPF), og de gikk enstemmig inn for rådmannens innstilling.

Den er at reguleringsarbeidet skal settes i gang umiddelbart. På grunn av stor arbeidsmengde fordelt på lite folk i Næring-, plan- og miljøenheten (NPM) i kommunen, skal de nå leie inn bistand på dette arbeidet med reguleringsplanen i Soknedal. Dette fordi enheten nå prioriterer arbeidet med kommunedelplan Støren. Denne prioriteringen skal fortsette, men da skal de altså kjøpe inn noen til å gjøre arbeidet for dem.

Det blir fylkeskommunen som blir veieier etter ny E6 tas i bruk, da dagens E6 vil bli fylkesvei den dagen nyveien tas i bruk.