Velforeningen i Småplassan søker Midtre Gauldal kommune om å få tildelt et arealt på mellom 1500- 2000 kvadratmeter til å bygge opp en lekeplass.

De ser for seg blant annet å lage en ballbane, og at området skal bli et naturlig samlingssted for hele grenda.

Ved Gammelsaga

Området det er snakk om, ligger like ved Gammelsaga, som Kjelstad Trelast, den gang Støren Trelast, eide.

Det var et stort lekeområde her tidligere, og på 1980- og 90-tallet var det mye brukt av barn og unge i området. Og det var et naturlig samlingssted for folk som bor her, skriver velforeningen i sin søknad.

Generasjonsskifte

Utover 2000-tallet ble befolkningen i området eldre, og lekeplassen ble naturlig nok mindre brukt. Det har skjedd, og pågår fortsatt et betydelig generasjonsskifte i Småplassan. I dag er det mellom 25 og 30 barn i området, skriver velforeningen. Behovet for en lekeplass er dermed stort.

I dag er det kommunen som eier arealet.

Vil få med alle aldre

Velforeningen ønsker at lekeplassen skal bli tatt i bruk av barn i alle aldre.

De vil sette opp rutsjebane, sandkasse, dissestativ, et ballspillområde, bålplass, benker og en liten gapahuk eller grillhytte. De ønsker at alle som bor på vestsiden av fylkesvei 30, samt østsiden av Gaula og helt opp til Gunhildsøya skal bruke lekeplassen.

De vil både sette opp og vedlikeholde lekeplassen på dugnad. Men de har fått informasjon fra Eiendom- og kommunalteknikk (EKT) i kommunen, om at det er mulig til å søke støtte til deler av anlegget gjennom kulturkontoret. De har allerede tatt kontakt, og fått god hjelp i prosessen, skriver de i søknaden.