Få som er skeptiske til vaksiner i Midtre Gauldal

Så å si alle småbarnsforeldre i Midtre Gauldal velger å si ja til vaksinasjonsprogrammet. Til tross for at det fjor ble født barn av 11 ulike nasjonaliteter i kommunen.

BRA VAKSINERATE: Helsesøster Guri Kvernmo Aune forteller at så å si alle i Midtre Gauldal følger vaksinasjonsprogrammet. Det til tross for at kommunen har en sammensatt befolkning, med barn fra 11 ulike nasjonaliteter. Hun mener å gi tilstrekkelig kunnskap om vaksiner er nøkkelen. Skepsis er sunt, mener hun. Aune startet i jobben som helsesøster i kommunen i august i fjor. Hun kom fra jobb som helsesøster i Røros kommune. Aune bor i Haltdalen.  Foto: Marthe Eid

Nyheter

– Flyktninger har gjerne sett hva mangel på vaksiner gjør, det kan medføre død. De mangler noen ganger kunnskap om vaksiner, men når de får informasjon det ser vi at de gjerne ønsker vaksiner.