Debatten rundt Melhus sentrum preges av misnøye med de mange bilene og at det tilsynelatende er satt opp bygg uten en helhetlig struktur.

Imidlertid ser Melhus sentrum riktig så ryddig ut om en sammenligner dagens Melhus sentrum med hvordan det så ut på 1990-tallet. Bildet vi har hentet fra arkivet, er tatt 19. februar 1998.

Under andre verdenskrig var det militærleir i Melhus sentrum, og helt fram til midten av 1990-tallet var det militærbrakker og piggtrådgjerde i Melhus sentrum. Brakkene ble de siste årene benyttet til å huse bedrifter. Slik bildet viser, var det nærmest litt slumaktige forhold i Melhus sentrum. Da brakkene skulle rives, ble den ene påtent. Melhusfestivalen er også blitt arrangert i Melhus sentrum.

Etter hvert har det kommet opp en rekke bygg som Melhustorget, Melhuset, Idegården med Rema og Melhus bedehus. Jan Kåres Bil fikk etablere seg på det som ble kalt "den beste tomta i byen". Kommunen bygde også veien Per Bortens veg. TrønderEnergi-bygget er revet, og der har Energiparken med over 100 leiligheter sett dagens lys.

Dette er også Melhus sentrum, og da under andre verdenskrig. I bakgrunnen ser en Høyeggen og Løvset.