Gerd Søraa har gått bort

En markant skikkelse i pressemiljøet og det politiske liv er gått bort.
Nyheter

Gerd Oline Søraa døde natt til torsdag, og ble 83 år gammel. Familien opplyser at hun hadde vært syk den siste tiden.

I perioden 1989–1996 var Gerd Søraa journalist i Trønderbladet, og hun var redaktør i avisa i perioden 1996–2000.

Karrieren hennes omfatter pressen og politikken, og hun skrev også flere bøker. Sistnevnte var i stor grad lokal- og foreningshistoriske bøker.

Journalisten

Ifølge Wikipedia ble Gerd Søraa født i Verdal i 1934, og hun jobbet ett år som lærer på Hitra før hun ble journalistlærling i Nidaros i perioden 1954–1959. Deretter var hun journalist i Adresseavisen i perioden 1959-1974, redigerer i Trondheimsavisa, journalist i Trønderbladet og til slutt redaktør i Trønderbladet.


Gerd Søraa feiret på tirsdagskaffe

Forfatter, redaktør og politiker runder 80.

 

Forfatteren

Etter at hun ble pensjonist, fortsatte hun å skrive. Blant emnene hun tok fatt på, var historien til Skaun – kommunen der hun bodde i mange år. Av lokale bøker kan vi nevne «Buvika før i tida», «Børset og Bjerkset 50 år», «Trønderlyn 100 år», «Streiken i Buvika» og «Banken og bygda, Soknedal sparebank 1885-2010».

Politikeren

Den politiske karrieren startet med medlemskap i arbeiderungdomslaget på Verdalsøra, og så meldte hun seg inn i Venstre. Da EF-tilhengerne brøt ut, ble hun med over til Den nye Folkepartiet (Fra 1980 kalt Det Liberale Folkepartiet). Søraa var vararepresentant til Stortinget fra Sør-Trøndelag i perioden 1977–1981 og leder i Det Liberale Folkepartiet i perioden 1980–1982. Hun var med på å arbeide for at Det Liberale Folkepartiet skulle gå inn i Venstre i 1988.

Gerd Søraa minnes i takknemlighet for den store innsatsen hun har lagt ned, og som en kunnskapsrik og engasjert person. Hun har satt tydelig spor etter seg.