Her slikker elgene i seg veisalt

- En spesiell og artig opplevelse, sier Roald Sagdahl.

SNADDER: Her nyter elgene smaken av veisaltet.  Foto: Roald Sagdahl

Nyheter

Dyrene slikket veien mens de halvveis lå i veikanten, forteller Roald Sagdahl. Melhusmannen fikk tatt bilder av elgene mens de nøt saltsmaken fra asfalten:

- Vi kom kjørende nordover over Dovrefjell mandag, og gjorde en kort stopp på Hjerkinn for å se Snøhetta i vinterdrakt. Idet vi runder en sving like sør for Kongsvoll, ser vi noen dyr som halvveis ligger eller står i veikanten, og lurer på om det kan være dyr som er skadd.

MOR OG BARN: -Vi stopper bilen, og ser da ei elgku og to kalver som kneler på veikanten og slikker salt fra veibanen, forteller melhusmannen Roald Sagdahl.  Foto: Roald Sagdahl

 

Vi stopper bilen, og ser da ei elgku og to kalver som kneler på veikanten og slikker salt fra veibanen. Vi tar noen bilder og ruller sakte videre mot dem, og tar flere bilder, forteller Sagdahl.


Men dyrene er så opptatt av å nyte smaken av veien at de fortsetter med å slikke salt, inntil det kommer noen store lastebiler nordfra. Da reiser de seg opp og tusler ut av veien.

UPS NÅ KOMMER DET BIL: Dyrene er så opptatt av å nyte smaken av veien at de fortsetter med å slikke salt, inntil det kommer noen store lastebiler nordfra. Da reiser de se opp og tusler ut av veien. 

 

- Vi kjører litt forbi stedet der de var, og svinger ut i veikanten der vi stopper, og jeg går ut av bilen for å se om de bare står og venter for å se om kysten er klar til mer saltmat. Jo da, de står der, men straks de får øye på meg, stikker de av gårde. En spesiell og artig opplevelse, synes Sagdahl.

SYGGER BANEN: Flere store biler kommer nordfra, og elgene reiser seg opp og tusler ut av veien.  Foto: Roald Sagdahl

Sjelden

- Dette er unike bilder, vil jeg påstå. Det sier byggeleder Per Olav Krogstad i Statens vegvesen. Dette er første gangen han har sett elg på jakt etter veisalt, og det ikke noe vegvesenet ser på som et problem. Derimot har det hendt med rein, på fylkesvei 30. For elgen er det viktig med siktrydding for å unngå at dyrene blir stående i skogbandet, og så skjer det ulykker når de plutselig springer ut på veien.Mange dyr er blitt påkjørt i dag

Politiet ber bilistene kjøre forsiktig og være observant.Elg påkjørt i Singsås

Skade på bilen, men ikke på folk.