I november kan du kjøre på ny E6

I midten av november blir E6 mellom Klett og Tiller stengt fra fredag til mandag, og etterpå kan du kjøre på deler av ny E6.

Ny E6 sett fra Tiller retning sørover. I bakgrunnen ser en Vassfjellet. 

Nyheter

Helga 10.-13. november blir E6 helt stengt mellom Klett og Sentervegen. E6 blir stengt fredag 10. november utpå kvelden, og gjenåpner mandag 13. november klokka 06.

Ny E6

Etter stengehelga får bilistene kjøre på det som skal bli nordgående løp på ny E6 mellom Tiller og Sandmoen. Dessuten får bilistene kjøre på nye E6 i Storlersbakkan.

Bilistene har kronglet seg fram på E6 mellom Trondheim og Melhus, og det har vært stadige omlegginger. Helga i november er den andre stengehelga, og Statens vegvesen varsler allerede nå om stengehelga slik at folk kan foreberede seg. Ulike etater som nødetater var i forrige uke samlet til møte for å gjennomgå alternative kjøreruter når E6 er stengt.

I stengehelga blir veien om Heimdal omkjøringsvei, og Statens vegvesen opplyser at denne blir skiltet. Det er også mulig å kjøre om Rødde, men vegvesenet skilter ikke denne av hensyn til beboerne langs Røddevegen og Åsvegen.

- I den forrige helga vi holdt E6 stengt gikk trafikkavviklinga fint, og vi håper det går greit denne gangen også, sier byggeleder Svein Soknes i Statens vegvesen.


Slik blir E6 ved Klett

Se hvordan det blir å kjøre på den nye E6-strekningen, og hvordan Klettkrysset blir.


Klett

I desember kommer en ny omlegging, og da på Klett. Da skal deler av det permanente Klettkrysset tas i bruk.


110-sone fra Klett til Kvål?

Maksimalfarten på E6 mellom Klett og Kvål kan bli satt til 100 eller 110 km/t for å gi samme fartssone hele veien.

 

- Rampene skal delvis bygges der veien er, og det er komplisert, sier byggeleder Soknes.


Forsker på Øysand

Øysand er ett av stedene der forskere tester metoder for å se få ned kostnadene på veiprosjekter.