Får felle to ulver i Midt-Norge

Til sammen skal 26 ulver felles i lisensjakta utenfor ulvesonen.

ULVEJAKT: I Midt-Norge kan det felles inntil to ulver når lisensjakten starter 1. oktober.  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Nyheter

Klima- og miljødepartementet har godkjent lisensfelling av inntil 26 ulv utenfor ulvesonen, ifølge VG. Det er foreløpig ikke klart hva som skjer med de 24 ulvene viltnemndene vil felle innenfor ulvesonen i Hedmark og Oppland. Dette skal regjeringen ta stilling til innen nyttår.


Klar til å skyte ulv

Per Bjarne Bonesvoll og Johan Hokseggen er glad for at lisensjakta på ulv startet i dag.

 

Endelig avgjørelse

Når det gjelder ulvene utenfor ulvesonen, har regjeringen behandlet ferdig klagene på vedtakene i viltnemndene og dermed tatt en endelig avgjørelse på hvor mange ulv som kan felles når lisensjakten starter 1. oktober.

Ifølge en oversikt VG har fått tilgang til, blir fellingstillatelsene som følger:

  • Region 6 (Trøndelag og Møre og Romsdal): inntil 2 ulv
  • Region 1 (Vest-Norge) var det allerede fattet vedtak om tidligere: inntil 3 ulv
  • Region 2 (Sør-Norge): inntil 2 ulv
  • Region 3 (Oppland): Inntil 7 ulv
  • Region 4 og 5 (Oslo, Akershus, Østfold og Hedmark): Vedtak om lisensfelling av inntil 12 ulv, slik viltnemndene ba om.

Ble rabalder

– Departementet har i sin vurdering lagt vekt på skadehistorikk og skadepotensial, og at det er ønskelig å begrense utbredelsen av ulv utenfor ulvesonen og å redusere skadepotensialet i de biteprioriterte områdene, skriver regjeringen i et av vedtakene ifølge avisen.


 

Tidligere er det spørsmålet om hvor mange ulv som kan felles innenfor ulvesonen i Hedmark og Oppland som har skapt mest bråk. Avgjørelsen for dette kommer innen 1. januar. I desember i fjor ble det rabalder da klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) valgte å kutte i kvoten utenfor ulvesonen.