Frivilligsentralens leder Jorunn Merete Johnsen og varaordfører Stine Estenstad er glad for at melhusutgaven av TV-aksjonen er under forberedelser.

Bøssebærere

– Det er opp til hver enkelt skole å bestemme hvem som skal samle inn pengene, og det har gått greit å få bøssebærere fordi denne oppgaven er knyttet til skolene, sier Johnsen.

Estenstad vil gjerne gi ros til foreldrenes arbeidsutvalg som gjør en kjempejobb for TV-aksjonen.

Årets formål er UNICEF, og innsamlinga skjer 22. oktober. Målet er å gi skolegang og håp til barn der krigen raser slik det heter i en informasjonsbrosjyre fra UNICEF.

– Skolene er utfordret siden innsamlingsformålet handler om barn. Det finnes ideer som er utviklet fra før som skoleløp, og jeg synes skolene skal ta tak i dette. Temaet går rett i skolenes hverdag. Eid skole har pleid å peke seg ut som et godt eksempel, sier Johansen.

Konsert

I forkant av innsamlingsdagen blir det for eksempel konsert og ringepanel. Kantor Christine Goedecke har tatt initiativ til en kirkekonsert i Horg kirke 3. oktober til inntekt for TV-aksjonen, og dette støttes av fellesrådet, opplyser varaordfører Estenstad.

– Jeg ble veldig glad for initiativet. I Melhus har vi mange musikalske krefter, sier Estenstad.

Skolene

Tradisjonen tro blir det ringepanel i regi av næringsforeningen, og en skole er blitt valgt ut til å lage kunstverk som det er mulig å by på.

Dessuten har varaordføreren tro på at barn vil bidra på andre måter også.

– Ungene har en sterk rettferdighetssans, og det gir en god følelse å få bidra. Hvis unger har lyst til å gjøre noe for TV-aksjonen, kan de gjerne varslet Frivilligsentralen slik at det kan meldes inn til TV-aksjonen og bli nevnt på aksjonsdagen, forteller Estenstad.