– Bortimot 270 biler var med, og det var flere enn i fjor. Oppmøtet var veldig bra, og det så ut til at folk trivdes. Vi har fått bare positive tilbakemeldinger, sier Leidulf Gravråk i Amcargata.

Arrangørene hadde gjort grundige forberedelser i forkant, og mange frivillige stilte opp for å gi publikum en fin opplevelse.

Godvær

Etter et kort regnskyll på Kvål søndag morgen, kom sola fram og det strømmet på med biler til River Meet. Biltreffet ble holdt i enden av nyasfalterte Amcargata (stikkvei til Kregnesvegen) på Kvål. Trønderbladet skrev i forrige uke om at oppsitterne langs veien har spleiset på asfalteringa som med grunnarbeid, har kostet nesten en million kroner.

Folk storkoste seg mens de ruslet rundt og så på de mange flotte bilene, og mange satte seg ned på benkene for å nyte maten ute i godværet.

Ungene fikk prøve seg på det hjemmelagede lykkehjulet som var laget med en hjulkapsel. Scenen var møblert med tidsriktige gjenstander, og flasker merket spøløl, var satt fram som en gimmick.

Kjøretøy av ulike typer rullet inn på området, og en traktor med V8-motor omdøpt til råtass, vakte oppsikt.

– Sosialt

– Det er veldig sosialt å treffe andre med samme lidenskap, sier Kåre Eivind Vilvang fra Trondheim som lørdag hadde vært på biltreff på Stjørdal.

Marie Rødsjø fra Trondheim kjørte en 1958 Buick Cavallero, og bilen er den ene av de to faren eier.

– Miljøet er mannsdominert, og det er bra at det er med noen damer da. Jeg stortrives med å kjøre amerikansk bil, sier Rødsjø.

Jonas (12), Jonas (12) og Sturla (10) gikk rundt og beundret bilene, og de syntes det var tøft med amerikanske biler.

Fra andre steder

Flere av deltakerne hadde reist langt for å komme til Kvål. Amcar Oppdal møtte opp med sju biler fra Oppdal og to fra Sunndal.

– Jeg tror det er bare tre av denne i Norge, sier Stig Kåre Hovset som bor i Buvika.

Bilen er en Zimmer 1983-modell, og den er premiert både under fjorårets River Meet og under Hot Nights i Trondheim. Hovset forteller at han har fått tak i bilen i Norge. Vanligvis kjører Hovset motorsykkel, men for anledninga ble Zimmeren hentet fram. Under River Meet var det også en avdeling med motorsykler.

Bilkortesje

Etter at premiene var delt ut, var det bilparade langs Amcargata og nedover Kregnesvegen.

Til publikums jubel, var det spøling på Kregnesvegen så eksos- og dekkskyen sto da noen av sjåførene slo seg løs.

Premiering

Winner jury's favorite: 2006 Ford Mustang Hertz edition – Erik Myrmo, Best shine: 1967 Chevrolet Camaro – Odd Jarle Aarhaug, -Winner rod: 1941 Chevrolet Special DeLuxe – Paal Morten Berg, Winner before 1950:1930 Ford model A – Ariel De Los Santos,

Winner 1950's: 1955 Ford Thunderbird – Knut Morten Sandodden, Winner 1960's: 1965 Chevrolet Corvette – Ole Martin Angen, – Winner 1970's: 1976 Cadillac Eldorado – Andreas Solli, Winner 1980 & 1990's: 1987 Pontiac Trans Am GTA – Mildrid Riaunet, og Winner 2000's:, 2002 Pontiac Trans Am – Per Asgeir Solheim.

SJELDEN BIL: Stig Kåre Hovset hadde med en staselig og sjelden Zimmer 1983. Foto: Gunn Heidi Nakrem
PÅ BILTREFF: Marie Rødsjø kjørte en 1958 Buick Cavallero. Foto: Gunn Heidi Nakrem
VAKTE OPPSIKT: Pontiac Trans Am 2002 modellen ble lagt merke til under biltreffet. Den eies av Per Asgeir Solheim som står ved siden av Kåre Eivind Vilvang. Foto: Gunn Heidi Nakrem
KIKKET PÅ BILER: Jonas Grønning (12), Sturla Hulsund (10) og Jonas Aune (12) syntes det var moro å oppleve bilene. Foto: Gunn Heidi Nakrem
TILREISENDE: Fra Oppdal Amcar kom Rita Ekseth (Buick Wild Cat), Cato Snøva (1961 Chevrolet pickup) Per Ottvad (1955 Chevrolet), Odd Inge Sliper (1988 Corvette) og Geir Gaustad (1969 Plymouth Valiant). Foto: Gunn Heidi Nakrem
Bilparaden.
Bilparaden.
Burning.
Bilparaden.
Bilparaden.
Scenen.
Gråtass var blitt til råtass etter oppjustering av motorstyrken.
Nede ved Gaula var det egen avdeling for vans.