Det ble pendling fra Trondheim til Støren da Ellen Næss Jensen overtok som biblioteksjef på Støren. Her ligger kommunens eneste folkebibliotek, og Ellen ser lyst på kjøre fra Trondheim hver dag.

– Det gir meg mulighet til å høre flere lydbøker, sier hun.

Har møtt hyggelige folk

Ellen er bibliotekar, og jobbet tidligere ved et fagbibliotek i Trondheim. Dette er den første lederjobben hennes.

– Det er ei spennende stilling, og jeg gleder meg. Hittil har jeg møtt bare hyggelige folk, og jeg har fått et godt inntrykk av jobben og stedet, sier Ellen, som begynte den 1. juni.

Hun forteller at hun ønsker å videreføre det gode arbeidet som er gjort ved biblioteket på Støren.

Vil bli kjent

– Har du planer om å endre noe på drifta?

– Først skal jeg gjøre meg kjent med folket her, kommunen og skolene. Så får jeg se hva vi får til ut fra behovene som finnes. Men jeg har inntrykk av at biblioteket drives godt ut fra de ressursene som er tilgjengelige, sier Ellen.

Biblioteket har åpent fem dager i uka, med kveldsåpent tre dager. Det er også skolebibliotek for ungdomsskolen og den videregående skolen, mens barneskolene drifter sine egne skolebibliotek. Ved siden av en biblioteksjef på heltid har folkebiblioteket to deltidsstillinger på 20 prosent hver.

Ellen Næss Jensen forklarer at innbyggerne i kommunen er nokså beskjedne på å låne bøker. Utlånet ligger på 0,93 bøker pr. voksne innbygger. For barn er tallet høgere, 4,65 bøker, når alle medier er medreknet.

På tilbudssida

– Hva kan dere gjøre for å øke utlånet?

– Vi skaffer litteratur på forespørsel, og det er kanskje lite kjent. Ellers prøver vi å skape aktivitet med litteraturkvelder og andre arrangement. Vi har språkkafé og språkhjørne, forfatterbesøk og vi samarbeider med lag og foreninger. Dette samarbeidet kan vi gjerne utvikle videre, sier Ellen.

– Har du sjøl noe spesielt interessefelt innen litteratur?

– Skal jeg nevne noe må det bli barnelitteratur. Jeg er opptatt av å få barn til å lese, og vi har hatt stor oppslutning om årets Sommerles. Hele 96 barn registrerte seg, og det betyr et stort oppsving, sier den nye biblioteksjefen.

Elisabeth Galten var tidligere biblioteksjef i Midtre Gauldal kommune.