– Vi ønsker oss voksenpersoner som ønsker å bidra til å skape et tryggere samfunn, sier Marit Gladsø som er leder for Melhus Røde Kors.

Kurs

20. april klokka 18 arrangerer Frivilligsentralen og Røde Kors informasjonsmøte for nattevandrere. Ordninga med nattevandrere har eksistert også tidligere, men oppslutninga har avtatt. Nå ønsker Røde Kors å blåse liv i ordninga igjen, og tilbyr førstehjelpskurs, kurs i konflikthåndtering og forsikring til dem som melder seg.

Frivilligsentralen er i gang med å rekruttere folk til kurset, og Hilde Sofie Larsen som er vikar for daglig leder, håper mange melder seg.

For å bli nattevandrer må en være over 18 år.

– Det vi ønsker oss er trygge voksne, forklarer Gladsø.

Under store arrangementer

Nattevandrerne er personer som stiller opp på frivillig basis, og som kan stille opp under store arrangementer som Kvålsdagan og Melhusfestivalen. Arrangøren har vakter, men behovet kan være å ha nattevandrere i ytterkantene av festområdene. Nattevandrerne skal ikke selv gripe inn i konflikter, men varsle politiet hvis det oppstår situasjoner som gjør det påkrevet.

Frivilligsentralen kan være base for nattevandrerne ved for eksempel Melhusfestivalen, forteller Larsen.

Les også: Pant gir Røde Kors-kjelke

– Nattevandrerne vil være 2–3 som går sammen, og ingen skal gå alene. Behovet er 12–15 nattevandrere, og det vil ikke være slik at en må stille opp på hvert eneste arrangement, sier Larsen.

Oppgaven er å drive forebyggende arbeid, og forhindre at det går galt om noen ligger beruset på bakken eller går lettkledd ute om vinteren. Nattevandrerne skal ifølge Røde Kors, ikke være der for å kontrollere, men for å være lett tilgjengelig og imøtekommende når ungdom tar kontakt.

– Jeg jobber også på Ungdomstorget, og ungdom sier at de ønsker seg trygge voksne som kan være til stede under arrangementer, sier Larsen.