Trønderbladet har i løpet av lørdagskvelden og natta fått flere henvendelser som gjelder det en av våre tipsere omtaler som «støyende» og «skremmende» lyd fra helikoptre i Melhus.

Dette skyldes at Forsvaret i natt og i går kveld har hatt øvelser i Melhus- og Trondheims-området i forbindelse med Cold Response 2016. Dette er en norsk NATO-øvelse med internasjonal deltagelse som varer fram til 22. mars.

Høy lyd

Flere militærfly og helikoptre har vært å se oppe i lufta det siste døgnet. I går kveld og i natt skal også ett eller flere helikoptere ha landet i Melhus-området, ifølge en tipser.

– Hva skjer i Melhus? Nå har jeg hørt helikopter over lengre tid - høy lyd tyder på lav flyging, forteller en annen av våre lesere i 23-tiden lørdag.

Ringte politiet

Politiet bekrefter overfor adressa.no at dette skyldes øvelsen, og at de har mottatt flere henvendelser som følge av støyen, både fra Trondheim og Melhus.

– Vi fikk vel rundt fem-seks telefoner fra folk som lurte på hva som foregikk, men det virker som de aller fleste har fått med seg at det er Cold Response, sier operasjonsleder Stig-Roger Olsen ved Trøndelag politidistrikt til avisen.

Del dine erfaringer i diskusjonen på vår Facebook-side!

Beboere i områdene rundt Trondheim må belage seg på ytterligere helikoptertrafikk så lenge øvelsen pågår.

Les også: om øvelsen Great Valley