Skuffer, skap og vegger var i ferd med å bli tømt av Jagtøyen da Trønderbladet var innom mandag formiddag. Ordførerskiltet utenfor kontordøra forsvant også.

– Jeg skal gå ut med hevet hode og rak rygg, sier Jagtøyen.

Les også: Gammelordføreren refser nyordføreren

Les også: Overrasker opposisjonen

Etterlønn

Hva hun går til, er foreløpig uklart. Tirsdag kveld behandler kommunestyret søknaden om tre måneders etterlønn. Stillinga som bedriftssykepleier venter på Jagtøyen ved juletider, men hun er ikke sikker på om hun vil vende tilbake dit. Etterlønna kan gi tenketid for Jagtøyen som er både kreativ og entusiastisk.

– Jeg har fått mange gode tilbakemeldinger fra innbyggerne og fra ansatte, sier Jagtøyen.

Rett utenfor rådhuset får hun en klem av virksomhetsleder Sigve Granlund ved Flå skole.

Om forhandlingene

At det var en mulighet for at det ikke ville bli fire nye år som ordfører, var Jagtøyen klar over under valgkampen. Men da Senterpartiet gjorde et godt valg og det var flertall for Sp, H, Frp og Melhuslista, trodde Jagtøyen og resten av partiet at det ble gjenvalg.

Høyre gikk som kjent i stedet for et samarbeid med Arbeiderpartiet og Kristelig Folkeparti før Senterpartiet fikk kommet seg på banen. Kristelig folkeparti har hatt varaordføreren når Ap, KrF og V har samarbeidet, fikk en plass i formannskapet og et komitelederverv, mens Høyre fikk varaordføreren.

Flørtet med Høyre

Jagtøyen forteller at Senterpartiet, Fremskrittspartiet, Venstre og Melhuslista forsøkte å forhandle med Høyre tre dager etter at Ap, H og KrF sendte ut pressemelding om at Gunnar Krogstad (Ap) blir ordfører.

– Vi sendte brev til Høyre 18. september der vi bad om å få prate med dem. Høyre sa da at det ikke var enighet i den nye gruppa om den politiske plattformen. Så hørte vi ingenting, og vi sa til Høyre at vi ville gå ut med brevet der vi ramset opp de sakene Høyre får mest gjennomslag for. Først 29. september fikk vi svar. Vi har samarbeidet med Høyre i 16 år, og det kunne ha vært greit å få møte dem. Det valget Høyre gjorde, er alvorligere enn at de skylder på en personkonflikt med Sigmund Gråbak, sier Jagtøyen.

Den nye flertallsgruppa har ennå ikke vist fram den politiske plattformen, og sa i forrige uke at de vil vente til etter kommunestyremøtet tirsdag kveld, der det er ordførervalg og konstituering av det nye kommunestyret.

Om framtida

Jagtøyen mener at Høyre har gjort et valg som vil føre til 2-3 perioder uten et ikke-sosialistisk flertall. At Arbeiderpartiet tar over styringa mener hun ikke er krise og hun viser til at det ikke er de store skillelinjene i Melhus fordi økonomien er god. Derimot tror hun den nye flertallsgruppa vil slite med å unngå økning i eiendomsskatten med skoleinvesteringene som venter.

– I andre kommuner som Trondheim, Malvik og Skaun er det rødgrønt, og jeg tror det ville ha fungert i Melhus også. For fire år siden var jeg åpen for samarbeid med Arbeiderpartiet, mens medlemmene ville ha borgerlig samarbeid. Hvis Senterpartiet hadde takket ja til samarbeid med Arbeiderpartiet, måtte vi ha takket ja til varaordførervervet da og nå, mener Jagtøyen.