Mange tusen elever skal ta en av livets viktigste beslutninger til våren, nemlig valget av yrkesvei. Karrieredagen ble gjennomført over all forventning, og forhåpentligvis fikk elevene et litt klarere bilde på hva de ønsker å bli.

Nytt av året var at flyktningtjenesten ble invitert inn slik at jobbsøkere kunne få muligheten til å snakke direkte med lokale bedrifter.

Det var muligheter for å prøve en lastebilsimulator på Karrieredagen. Foto: Svend Hov

Møttes ansikt til ansikt

Karrieredagen er et uvurderlig arrangement som gir elever og jobbsøkere en unik mulighet til å utforske ulike yrker og møte bedrifter ansikt til ansikt. Dagen bringer skoler og bedrifter sammen, og det har en positiv innvirkning på elever som står overfor sitt kommende yrkesvalg.

En av hovedattraksjonene på Karrieredagen er muligheten til å møte de ulike bedriftene fysisk. Disse bedriftsstandene gir elever en innsikt i arbeidslivet som ikke kan oppnås gjennom klasserommet. Det gir dem en sjanse til å stille spørsmål, lære om bedriftenes kultur og verdier samt å utforske karrieremuligheter som ellers kan være skjulte.

I tillegg er det svært viktig å få vist fram lokalt næringsliv slik at vi får rekruttert og beholdt lokal arbeidskraft.

Elevene kunne prøve en lakksimulator som bilfag hadde tatt med seg. Foto: Svend Hov

– En investering i fremtiden

Flere bedrifter hadde med seg simulatorer som var veldig populære blant elevene. Det var også mange forskjellige øvelser og oppgaver som kunne prøves. Dette lar elevene få en følelse av hva ulike jobber innebærer, og det hjelper dem med å forstå sine egne interesser og ferdigheter bedre.

Karrieredagen fungerer som en inspirasjonskilde. Møtene med bedrifter og yrkesfolk gir elevene et realistisk bilde av arbeidslivet. Karrieredagen arrangeres av NiT Midtre Gauldal, NiT Melhus og rådgiverne ved ungdomsskolene i Melhus, Midtre Gauldal og Rennebu.

Å delta på Karrieredagen er en investering i fremtiden. Denne dagen sørger for at elevene er bedre forberedt på å ta de viktige beslutningene som ligger foran dem. I en tid hvor det er stor kamp om fremtidens arbeidskraft er det også viktig at bedriftene får vist seg fram.

Svend Hov, daglig leder NiT Midtre Gauldal