Den som tror dyr ikke har følelser, kan prøve å etterlate hunden på et sted den ikke vil være. Vår Otto ønsker ikke å bli etterlatt noe sted, unntatt i bilen. Selv om han er en vakthund på 45 kilo, har et bryskt utseende og gjerne tar kommandoen i stua om han får lov. Men blir han alene, er han ikke så tøff i riesenschnauzer-trynet. Da er han et flokkdyr som har mistet flokken sin. Da er det vi som må passe på vakthunden.

Otto uler om han blir alene i huset. Etter hvert har vi naboene på tråden. Han har prøvd hundebarnehage og hundepensjonat, og gråt da han ble etterlatt der. Etter et opphold i hundepensjonat var han preget av sorg flere måneder etterpå, pluss at han hadde pådratt seg urinveisinfeksjon. Ingen tegn til de stolte genene fra ulven som den slekter på, og som det faktisk fins flust av i verden og i en rekke land i Europa, slik NRKs Folkeopplysningen kunne fortelle nylig.

Da dronning Elisabeth døde, ble de to corgiene, Muick og Sandy, trygt plassert hos prins Andrew og ekskona Sarah Ferguson. Ikke alle kan stole på slekta når det trengs dyrepass. Da er det godt at det fins gode hotell, pensjonat og barnehager for dyr.

– Du blir hele verden for hundene, og vi får veldig mye glede av dem, sier June Barøy Hegge og Frode Hegge, som driver hundehotell på Støren. De har plass til katter også, og det kan nok trenges. Behovet for dyrehotell ser ut til å være stort.

Et par år med korona har trolig gjort behovet enda større. Mange skaffet seg firbente venner som brakte kos og trivsel i heimen i den tunge tida. Og som June og Frode så treffende sier, eieren har en stor plass i hundens hjerte også.