Leserinnlegg skrevet av Bjørn Arild Thon, administrerende direktør, RENAS AS

Batterijakten er et svært godt initiativ og samarbeid mellom Miljøagentene, Batteriretur, Clas Ohlson og Varta som i år har ført til at over 13 000 fjerdeklassinger har konkurrert om å samle inn flest mulig brukte batterier og levere til gjenvinning. Det gir resultater: både i form av batterier som blir samlet inn og at ungene våre opplever glede ved å ta ansvar for miljøet.

Grunnlaget for holdningene, verdiene og vanene vi har med oss blir lagt i barndommen. Derfor er det så viktig at våre barn forstår betydningen av gjenbruk og resirkulering, slik at de i fremtiden kan ta de riktige valgene for seg selv og sine, og for landet vårt.

En forskjell

Batterijakten viser at mange små tiltak gjør en forskjell. En forskjell fordi både verdier og giftig avfall som kunne endt opp i naturen blir tatt hånd om på en ansvarlig og skikkelig måte.

I Renas jobber vi hver eneste dag med å resirkulere alt fra batterier til vareheiser – slik at folk skal være trygge på at miljøgifter ikke havner i naturen. Samtidig skaper vi nye verdier av det mange anser som søppel.

Omstillingen

Flere bør gjøre som fjerdeklassingene som deltar i Batterijakten, fordi vi vet at det nytter når alle gjør litt.

Norge står på terskelen til å omstille seg til en sirkulær økonomi. Der vi ikke kaster – men gir brukte ting nytt liv. En bærekraftig utvikling betyr at vi må tenke annerledes, bruke færre ressurser og bruke de ressursene vi har smartere. Vi som er voksne i dag må tenke slik, for at dem som i dag deltar i Batterijakten skal gå en lysere fremtid i møte som voksne.