Skrevet av Per Børø

Sist uke vant en OL-farer og Melhusbygg to medaljer i kombinert. Jørgen Graabak gikk helt til topps. Vi gratulerer Jørgen!

Jørgen er definitivt et forbilde. Han har òg noen å takke, for at han er der han er i dag. Foreldre, klubber, trenere, lagkamerater, tilretteleggere/ildsjeler, sponsorer, og gode miljø generelt.

Forrige mandag var vi med på noe av dette - som er grunnlaget - for typer som Jørgen. Nemlig de nevnte i forrige avsnitt. Fem idrettslag i Melhus gikk sammen om en hodelykttur for de yngste aktive skiløperne i de respektive lag sine skiavdelinger: Melhus IL, Trønder-Lyn, Flå IL , Hovin IL og Lundamo IL. Turen gikk fra Sjetnemyra Skistadion, over Kregneskjølen , til Trehjørningen skistadion på Kvål. Turen var òg åpen for andre interesserte. Over hundre skiløpere deltok inkludert foreldre, trenere, tilretteleggere, samt sikkerhetsteam på snøscootere. Alt planlagt i detalj.

Måloppnåelse trenger ikke være annet i utgangspunktet enn at man deltar i noe lekende fysisk, sosialt, som og trolig kan bli litt slitsomt, kanskje litt kaldt òg, - men dette er mestring, - for alle involverte.

Det synes at Melhus også er rikt på idrettslag med seriøse aktører innen drift og aktiviteter. De er hardtarbeidende og fortjener all mulig støtte. De trives også med denne form for frivillighet, som er bærebjelken i idretts-Norge. Slikt smitter over på de yngre der noen av de trolig vil bli som Jørgen Graabak.

De yngste ble dratt opp de bratteste bakkene opp til platået for Kjøl’n, med snøscooter. De eldste av yngre gikk Ånøyrunden. Voksne var med på alle strekninger, og fulgte med dersom behov meldte seg. De eldste av de yngre gikk runden om Sopphaugan og videre ned Stensåsvegen for så å ende opp på Trehjørningen, på kveldsmat i trivelige skihytta til Trønder-Lyn. De yngste tok løypa rett over myra fra Trimposten og ned Stensåsvegen de òg.