Av Gunn Iversen Stokke, fylkesleder i Trøndelag Senterparti:

Berit Helbergs debattinnlegg i Adressa lørdag kaller Sp et krenket parti. Det såkalte krenket-partiet er for tiden det eneste partiet som står opp for det norske demokratiet og vedtak gjort av det norske storting. Det er ikke Sp som er krenket, men demokratiet og folket.

Når Stortinget, enstemmig vedtar et framforhandlet rovviltforlik, er man som stortingsrepresentant, valgt av folket forpliktet til å følge opp vedtak. Det gjelder også statsråder i en H/Frp/V regjering. Men man kan lure.

Rovviltforliket gir klare føringer for hvordan man skal forvalte den norske stammen av ulv, bjørn, gaupe og jerv, men også hvordan man skal ivareta beitedyra og gode norske beitelandskap.

Rovviltnemndene i regionene definerer hvilke områder som skal prioriteres for rovvilt og hvilke områder som er prioriterte beitelandskap. Dette er vedtak gjort i tråd med de lover og forskrifter gjort av det norske storting og som skal følges opp.

At Senterpartiet står opp for de vedtak Stortinget har gjort må da heller roses enn hånes. Jeg mener bestemt at det norske folk ønsker et demokrati som fungerer og ikke Statsråder som hever seg over Stortinget og fører egen politikk her i landet. Det er ikke et demokrati.

At Senterpartiet også er opptatt av DAB/FM nettet må da også være av stor betydning for de aller fleste. En biltur rundt i landet vitner om ei satsing som har slått feil. Det er mange her i landet som nå ikke har dekning, verken på radio, mobil eller annet nett. Skal ikke da valgte representanter si ifra? Skal man lukke øynene for den utfordringen så lenge det virker i sentrale strøk?

Det samme gjelder tvangssammenslåing av Troms og Finnmark. Det er en hån mot demokratiet at statsråder fraskriver seg ansvaret som følger posten og bruker som begrunnelse flere oppgaver til fylkene! Tvangssammenslåing sto ikke på oversikten over de oppgavene som er vedtatt overført.

Det er på tide at flere partier og statsråder heller står opp for demokratiet enn å heve seg over lov og rett ture fram med egne interesser.

Per Sandbergs siste sprell vitner vel også om statsråder som hever seg over Stortinget og gjør som de selv lyster?