Leserinnlegg skrevet av Jenny Rolness, Dyrenes Røst

Det gis dispensasjon til fôring av rådyr i deler av landet, mens de andre dyrene må klare seg selv. Resultatet er den verste massedød av hjortedyr folk kan minnes.

RÅDYR: Det gis dispensasjon til fôring av rådyr i deler av landet, mens de andre dyrene må klare seg selv, skriver innleggsforfatteren.

Dette er en dyretragedie på linje med de som avdekkes i fjøs, der dyr segner om av sult og utmattelse. Den eneste forskjellen er at dette nå skjer i skogen, med utallige dyr som ikke klarer snøen og kulden mer.

Mens dyrene lider og dør har Mattilsynet bare fokus på hypotesen om at den smittsomme varianten av skrantesyke kan finnes i naturen - selv om de ikke har klart å finne den.

Mattilsynet må komme seg ut i felten og se hvordan dyrene lider på grunn av fôringsforbudet. Det er meningsløst, det forhindrer ikke at dyr samler seg, men fører bare til at dyrene dør. Det må oppheves nå for å hindre videre massedød.

Mattilsynet kan ikke med loven i hånd nekte folk å hjelpe dyr, når loven nettopp påbyr oss å hjelpe. Vi oppfordrer til en helt nødvendig sivil ulydighet - gi dyrene mat!