Fredag lanserer Eivind Bjerksetmyr singelen «Nummer 1». Utgivelsen skjer hos Tyrirot Musikk på Ler, og Roar Øien som driver dette musikkstudioet, har vært produsent.

Om å være den foretrukne

– «Nummer 1» er en kjærlighetssang, og handler om et ønske om å være den foretrukne. Den har verken en lykkelig eller ulykkelig slutt, og bare et ønske, sier Bjerksetmyr.

Med på singelen har Bjerksetmyr det faste bandet, og det består av Morten Eggen på bass, Inge Hanshus på trommer og Gisle Gynnild på gitar. Dessuten har Bjerksetmyr fått hjelp av Arild Følstad på piano og Julie Stokke på gitar. Roar Øien bidrar på Hammondorgel.

Teksten er på norsk, og målet er at sangen skal bli en del av et album.

– Målet er et album. Det er litt uklart når det kommer. Låtene til albumet er klare, og de fleste er delvis innspilt. Et sted mellom 9 til 12 låter blir med på albumet, sier Bjerksetmyr.

I studioet

Det er ikke første gang Bjerksetmyr gir ut musikk. Den forrige utgivelsen hadde tittelen «Blikket dett». Både i 2014 og i 2015 hadde han utgivelser.

– Å være i studio er en artig prosess, og det er veldig fint å få presentere musikken for folk, forteller Bjerksetmyr.

Spillejobber

Fredag kveld spiller Bjerksetmyr på Gamle Hovin i forbindelse med Hovin kulturfestival.

– Jeg gleder meg veldig til å spille der. Gamle Hovin er en veldig fin plass og har en god atmosfære. Det beste av alt er å være sammen med publikum, sier Bjerksetmyr.

Lørdag drar han til Levanger for å spille på Lidarheim live, og det tror Bjerksetmyr blir en fin opplevelse der han får treffe nye folk. 16. september skal han på Berkåk Rockfest, og dette er en endagsfestival med rock/metall.

– Da får vi musikerne utfordret nye sider ved oss selv, og vi får være den tøffeste sida av oss. Vi opptrer i skinnjakke. Det er spennende å komme ut av komfortsonen, forklarer Bjerksetmyr.

Om å utfordre seg selv

Jobben som leder for Melhus arbeidssenter er førsteprioritet for Bjerksetmyr.

– Spesielt det å være modig og det å utfordre oss selv, er noe jeg har lært fra jobben. Derfor oppsøker jeg nye miljøer. Det er viktig å utfordre seg selv, og nettopp den kunnskapen bruker jeg mye av når jeg er musiker, sier Bjerksetmyr.

PLATECOVER: Omslaget har Eivind Bjerksetmyr selv laget. Foto: Eivind Bjerksetmyr