"Det skjer på Støren", var tittelen på lørdagens marked på Støren. Og jammen skjedde det på Støren. Her var det fullpakket program, både på Prestteigen, Domus og kulturhuset, i tillegg til veteranbilutstilling på Moøya.

På programmet sto blant annet veteranbiltog, kino og klovneskole for barna, Børs marked i ekte gammeldags markedsstil, med underholdning og varierte markedsboder. I tillegg var det markedslørdag også på Domussenteret, med fokus på husflid, håndverk og gjenbruk.

Les også: Mange innom markedslørdag

Blant tilbyderne på Prestteigen var Storlykkja gård, som av alle ting inviterte til brevduelotto.

I buret ved boden sto sju brevduer, og publikum kunne spille på en av dem for 200 kroner. Premien var leie av selskapslokale på Storlykkja gård. Navnet på spilleren ble festet til en av duene, og på slutten av dagen ble alle sluppet ut, for å fly hjem.

–De er svært hjemmekjære, så de flyr rett hjem, smilte Louise Siler Elsouri, og tippet at det kom til å ta bare rundt ett kvarter fra Prestteigen til Storlykkja for duene.

Les også: Populært med kattunger, påfuglkylling og ponniridning

Det gjorde det også. Seks av duene brukte rundt seksten minutter på å returnere, og det ble kåret én vinner av spillerne.

Den sjuende dua fløy imidlertid inn i noe i det den tok av, og fikk seg nok en kakk. Det satte seg kort og godt på taket over Kiwi, og der ble den sittende, på tross av forsøk på å få den ned.