Horg og Flå juniorkorps hadde fylt hvert eneste ledige rom i Flå samfunnshus da loppemarkedet ble åpnet lørdag.

– Aldri har vi hatt så mye varer, og folk stod i lang kø da vi åpnet, fortalte Knut Magne Waagbø. Flere antydet at rundt 50 personer stod og trippet da dørene åpnet, og noen kjøpere hadde stått der i én time.

To dager med salg

Arrangørene hadde ikke fått plass til alt av varer, og skulle fylle nytt på lørdag kveld. Loppemarkedet går nemlig over to dager, og det er ventet mye folk også søndag, fortalte Janne Karin Stølhaug Refseth.

Korpset håper på en fordobling av omsetninga under loppemarkedet i forhold til i fjor. Ved siden av julebasaren er det årlige loppemarkedet den viktigste inntektskilden for korpset. Tidligere har de fått inn rundt 30.000 kroner.

Stølhaug Refseth forteller at de legger vekt på å presentere fine varer, og må sortere ut en del. Varene samles etter tema. Særlig for unger var det mye å finne. Kosedyra lå samlet i ei sprinkelseng, og det var ingen som tenkte på at kanskje Dracula burde vært plassert blant møblene i kjelleren. Hele scenen var full av klær, det var egne bord for julevarer, og antikviteter var pent dandert i et hjørne.

Folk kom fra et stort område, også utenfor Flå, og oppkjøpere var blant de første som løp inn dørene.

Satser stort

– Vi får tilbakemelding om at det er mye fint her, og det er vi stolte over. Vi har stor støtte i bygda, og har fått oss egne lokaler sånn at vi kan samle lopper hele året. Vi drar til og med rundt for å hente, forteller Janne Karin Stølhaug Refseth.

Medlemmene i korpset er også med for å hjelpe til. Midt på dagen lørdag holdt de konsert i lillesalen, som var gjort om til kafeteria.

– Ungene synes det er artig, og slik får de se at det å drive korps ikke går av seg sjøl, sier Janne Karin.

Søndag er det posesalg, og etter at dørene stenger har de avtale med noen skoler, barnehager og organisasjoner som kan hente gratis. Resten prøver de å resirkulere på beste måte, forklarer Janne Karin.

– Mye fint

Marianne og Bodil Berger kom fra Klæbu, og det var første gangen de var på loppemarkedet i Flå.

– Det er mye fint, og vi ser at arrangører av loppemarkeder har blitt flinke til å sortere ut det som er dårlig. Det er en fin ting å la brukte ting få nye eiere. Jeg har veldig sans for gjenbruk, sier Bodil Berger.

Barnebarna fant seg fine pyntegjenstander, og for Ella på seks år var juvelen en kopp med hestemotiv.

– Det er litt rart å se hva folk kvitter seg med av fine ting, sier mor Marianne Berger.

Horg og Flå juniorkorps opplever stor medlemsvekst for tida, og det trengs penger til nye instrumenter. Korpset har passert 30 barn, og halvparten er med i aspirantkorpset. Tirsdag skal de på skoleturne til Flå, Lundamo og Hovin for å verve nye medlemmer.